Владика Володимир освятив наріжний камінь під будову каплиці у Центрі легеневого здоров’я

-
Post font size
+

У понеділок, 23 травня 2022 року, у Центрі легеневого здоров’я єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства освятив наріжний камінь під будову каплиці блаженного Миколая Чарнецького на території лікарні. В події також взяли участь Генеральний директор п. Любомир Рак, представники адміністрації закладу та медичні працівники.

Архиєрею співслужили Синкел у справах духовенства о. Юрій Чудяк, священники Львівської Архиєпархії о. Ростислав Будзан, капелан лікарні о. Іван Соколовський та священник стрийської єпархії о. Андрій Соколовський.

Після Чину освячення також звершили Молебень до Пресвятої Богородиці.

Відтак владика Володимир звернувся до присутніх з душпастирським словом.

«Сьогодні по-особливому звучить наша пасхальна пісня. Ми звершили освячення наріжного каменя під будівництво невеличкого храму, який ми посвятили під покров Блаженного Миколая Чарнецького», – зазначив Архиєрей.
І додав: «Він є нашим українським Миколаєм Чудотворцем. Чимало паломників прямували на личаківський цвинтар, до його могили, де вони отримували зцілення через його заступництво».

Єпископ-помічник ЛА подякував капелану отцю Івану за сумлінне служіння у лікарні.
«Суть капеланства полягає в тому, щоб найперше послужити медикам, бо лікарі тут проводять велику частину свого життя. Цей храм є для вас. Ми освятили наріжний камінь, бачимо, що вже є фундамент. Хоч він є в землі, для нас невидимим, але є носієм цілої будівлі. Так само і наша душа є невидимою, але є найістотнішою у нашому житті. Наша душа призначена для вічного життя», – підкреслив єпископ-помічник.

«Серед пандемії й війни маємо промінь радості – тут постане новий храм. Щиро дякую п. Любомиру, адміністрації лікарні, всім, хто докладає зусилля для будівництва каплиці», – додав на завершення владика Володимир.

Зі своєї сторони Генеральний директор Центру п. Любомир Рак привітав усіх зі святом для лікарні – освяченням наріжного каменю.
А також зазначив, що ця капличка задумувалася ще задовго до війни, через пандемію відкладалася, але тепер вирішили зреалізувати.
«Дякую за те, що ви є. Дякую за нашу спільну співпрацю. Переконаний, що спільними зусиллями швидко вдасться реалізувати це завдання – побудову каплиці», – висловив сподівання п. Любомир Рак.

Останні новини

З материнського лона Церкви сьогодні народжується священик. Ми стаємо свідками і учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Романа. Він...
Світлий понеділок Ді 1,12-17,21-26; Ів 1,18-28 (о. д-р Турконяк Р.) Винники 06.05.2024. Уривок із книги апостольських Діянь описує...
Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...
Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий день перемоги життя над смертю, добра над злом, правди...
Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...