«Пам’ятаймо, що на дорозі служіння несемо спільну місію разом з Богородицею»: На Благовіщення владика Володимир очолив Молебень у лікарняній каплиці

-
Post font size
+

Вчора, у четвер 7 квітня, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир очолив Молебень до Пресвятої Богородиці у лікарняній каплиці Благовіщення. Архиєрею співслужили: Референт Курії Львівської Архиєпархії у справах душпастирства закладів охорони здоров’я о. Тарас Гадомський, медичний капелан о. Іван Соколовський та капелан, священник-емерит Йосиф Віновський.

У спільній молитві до Богородиці єдналися також головний лікар, адміністрація лікарні та медичні працівники закладу.

«Найдорожчі наші медичні працівники, сьогодні маємо чудове свято – Благовіщення Господнє.
У ньому ми усвідомлюємо суть нашого християнського життя», – зазначив єпископ-помічник ЛА.

Він зауважив, що це момент, в якому через сумніви й нерозуміння Марія каже «так» Богові на все життя.
Знаєм,- каже владика Володимир, – як нелегко на щодень Богові говорити «так». Набагато драматичніше Богові казати «ні». Хоча Він шанує наш вибір, але виникає питання, куди тоді поведе наша життєва дорога.

«Ви свого часу також сказали «так» служінню в медицині. Думаю, багато хто з вас, якби знали, що на ваше поколоніння, життєву історію припаде пандемія коронавірусу. То мабуть багато хто би це «так» не сказав. Перебуваючи тут ви служите, були чи є на фронті людського страждання. Ваші руки, ваші серця дотикають пацієнтів», – звернувся до медиків єпископ.

І додав: «Замало поставити діагноз, також цінно подати ліки, поправити подушку хворій, немічній людині. Пам’ятаймо, що цим ми несемо спільну місію разом з Богородицею на дорозі служіння».

«Маємо служити найперше матері медицини – хворій людині, яка постійно медицину наново народжує», – наголосив він.
«Будьмо певні, що всі пацієнти, яких ви підтримали, врятували колись вам відкриють дорогу до Царства Божого. Знаю, що прикро, коли люди відходять до вічності. Кожної людини шкода. Але якщо ви їй щиро послужили, то вона на ва там чекає, щоб у свій спосіб служити вам», – запевнив архиєрей.

«У молитві разом з почуттями щирої вдячності найперше згадую про кожного з вас», – сказав владика Володимир .

Опісля молитви єпископ-помічник ЛА подякував міцевому капелану о. Йосифу за багатолітнє служіння у медичному закладі, привітав його з уродинами та вручив подячну грамоту від Митрополита Ігоря.

«Висловлюємо вам сердечні почуття вдячності за Ваше довголітнє, посвячене і тудолюбиве служіння капелана. Молюся про Боже благословення та плідну працю у святій Церкві», – мовиться у митрополичій подяці.

Відтак головний лікар п. Любомир Рак подякував владиці Володимиру за спільну молитву та о. Йосифу за роки спільного служіння.

Також о. Тарас Гадомський представив о. Івана Соколовького як нового капелана і привітав владику Володимира з шостою річницею єпископських свячень .

На завершення, владика Володимир привітав колектив лікарні з празником, подякував керівництву за відкритість, дуже вдало підібране місце для каплиці та за сприяння для співпраці.
Єпископ також поділився досвідом перебування в цьому закладі в ролі пацієнта та зауважив, що в цей ча найважливіше питання над яким він роздумував – було питання постійної присутності капелана, адже особисто відчув цю потребу.

Фото – тут

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....