«Людина є дуже сильною, коли розуміє заради кого живе і терпить», – владика Володимир очолив молитву під час акції «Ангели пам’яті»

-
Post font size
+

Вшановуючи ангелів сучасності, робимо крок до того, щоб самим стати подібними ангелами. Про це сказав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир під час екуменічної молитви на Меморіалі Небесної Сотні, вшанувуючи пам’ять Героїв Майдану, сьогодні, у п’ятницю, 18 лютого 2022 року. У спільній молитві взяли участь також представники духовенства ПЦУ та РКЦ.

«Коли наші герої прийняли рішення піти захищати свій народ, їм не йшлося про політичні рейтинги чи імідж, вони розуміли одне: усунути себе від проблеми не є вирішенням цієї проблеми», – поділився своїми роздумами Архиєрей.

«Вчора ми розпочали ювілейний рік пам’яті Патріарха Йосифа Сліпого. Ще дихаємо вчорашнім святкуванням. Блаженніший Йосиф згадує у своєму Заповіті про те, коли розпочався хресний хід Церкви і народу, що дало йому силу і мотивацію витривати 18 років в’язниць, каторг. Він зазначає, що йому дало силу розуміння, що за ним є духовенство і вірні. Тобто розуміння, що має для кого жити і терпіти», – сказав єпископ-помічник.

На його переконання, людина є дуже сильною, вона навіть сама не усвідомлює, якою є сильною, якщо усвідомлює, для кого живе, і розуміє,заради кого має терпіти.

«Можливо, хтось мав спокуси не прийти через погодні умови – є кому молитися; але ми прийшли, щоб бути добрими наслідниками наших героїв і трошки подібними до ангелів», – додав Преосвященний Володимир.

Останні новини

У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...
У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...
24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...