Владика Володимир під час Вечірніх чувань: «Прощення і каяття – це процеси формування сильної особистості»

-
Post font size
+

Щоб бути близько з Богом, потрібно Його любити! А як любити Бога? Чинити добро! Тому що сам Бог є добрим. Він є дуже добрим вчителем і педагогом, формує нас, але ніколи нічого не робить злого. Про це сказав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир під час традиційних щомісячних чувань в Архикатедральному соборі святого Юра, у першу п’ятницю лютого 2022 року.

На початку проповіді під час чувань у після різдвяний час, владика Володимир зауважив, що на чуваннях відчуваємо велике прагнення створити простір мовчанню.
Кажуть, пригадує він, що краще бути королем свого мовчання, ніж рабом своїх слів, які часом є промовлені не завжди у властивий спосіб через емоції чи настрій.
«Так, ми є слуги. Але насамперед ми є слуги Господні. Слуга виконує приписи свого господаря чи пана. Водночас слуга є свідомий того, що господар його завжди захистить. Що він йому товаришує і матиме відповідну опіку», – сказав він.
«Роблячи добрі речі ми свідомі, що тим самим з’єднуємося з Господом Богом», – підкреслив проповідник.
Відтак Архиєрей звернув увагу, що учні також просили Ісуса збільшити віру. Й задумався над тим, як це можливо зробити. Бо, на переконання владики Володимира, віру можна або мати, або не мати.
«У християн вона є. Чим ближче ми є Бога, тим наша віра є сильнішою, хоч, як люди, продовжуємо грішити», – переконаний проповідник.
«Саме тому Ісус говорить про велику потребу прощення і каяття, що не є для людини самоприниженням. Радше процесом формування сильної особистості. Слабка чи незріла людина боїться просити прощення. Вона пояснює, що не може, бо має гнів чи образу. Зрілі люди повинні такі питання вирішувати», – наголосив владика Володимир.
«Бог завжди залишається нашим приятелем, з Ним не варто жартувати. Хоч Він з нами жартує і часто це робить у різних життєвих ситуаціях», – застерігає він.
На завершення єпископ-помічник закликав вірних усі свої прохання, що лежать на серці, занести до Престолу, разом з Євхаристійною жертвою.

Фото з архіву

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....