«Ніхто з нас не застрахований від бідності»: спільнота Святого Егідія запрошує долучитися до підтримки вбогих

-
Post font size
+

V Всесвітній день бідних, який припадає вже на цю неділю, 14 листопада, – особлива нагода пригадати потребуючих і нужденних, які потребують підтримки. Проте допомога тим, хто у потребі – справа не одного дня.

Благодійні організації, що опікуються бездомними, самотніми та убогими людьми, характеризуються постійною діяльністю. Важливе місце серед них посідає львівський осередок спільноти Святого Егідія, що діє при монастирі Святого Онуфрія (м. Львів, вул. Богдана Хмельницького, 36). Основні напрямки служіння цієї спільноти – відвідини Львівського геріатричного пансіонату, а також постійні акції підтримки бідних і бездомних.

Щочетверга члени спільноти роздають їжу бідним біля Порохової вежі у Львові. До благодійних акцій долучається також і спільнота «Емаус-Оселя» – громадська організація, яка працює з безпритульними людьми. Спільними зусиллями волонтерів вдається забезпечити людей, що опинилися у скруті, не лише їжею, але й одягом, що особливо актуально із наближенням зими. Ці акції спрямовані також і на духовну допомогу потребуючим.

«Хто вони, ці люди? Один з наших друзів – колишній військовий офіцер, що пройшов Афганістан. Інша подруга колись була директором взуттєвого магазину, ще інша – кравчинею. Ще одна знайома – дружина військового, яка ще в 60-х роках побувала на Кубі. Ніхто з них не думав, що життя складеться саме так. Ніхто з нас не застрахований від бідності».

Цього четверга, 11 листопада, обід для вбогих буде особливим. Спільнота Святого Егідія запрошує всіх небайдужих долучитися до цієї акції. Ви можете також скласти матеріальну підтримку, зокрема, одяг для бездомних, допомогти волонтерам при роздаванні їжі, та просто взяти участь у цій зустрічі, аби підтримати тих, які через певні обставини свого життя опинилися в скруті. Допомогти може кожен!

Волонтери чекають вас кожного четверга, о 17:00 в монастирі Онуфрія за адресою: м. Львів, вул. Б. Хмельницького, 36.

Спільнота Святого Егідія (італ. Comunità di Sant’Egidio) — християнська організація, яка офіційно визнана католицькою церквою як «церковно-громадська світська асоціація». Має понад 50 000 членів у більш ніж 70 країнах світу. Основними напрямками діяльності є поширення Євангелія, допомога нужденним (бідним, бездомним, людям похилого віку, мігрантам тощо), діалог між церквами і релігіями. Спільнота надає підтримку бездомним та потребуючим людям. Мета волонтерів – змінити думку про безхатченків та побороти упередження.

Джерело: фейсбук-сторінка львівської спільноти Святого Егідія

Останні новини

Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...
Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...