Архикатедра відсвяткувала другий престольний празник

-
Post font size
+

14 жовтня 2021 року, у день свята Покрову Пресвятої Богородиці, в Архикатедральному Соборі святого Юра у Львові (пл. Св. Юра, 5) було звершено Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди другого престольного празника, який Архикатедра звершує у цей день.

Звершив Літургію Преосвященний владика Венедикт, Єпископ Єпархії Святого Миколая УГКЦ з осідком у м. Чикаго, у співслужінні адміністратора Собору митрофорного протоієрея Романа Кравчика та клиру Львівської Архиєпархії. Молитву супроводжувала співом Заслужена академічна капела України «Трембіта», яка виконала Літургію на музику Степана Спєха.

Проповідь, яку виголосив владика Венедикт, була в особливий спосіб звернена на євангельський уривок та постать Марії, яка навчає людей слухати і зберігати слово Боже, тим самим обираючи ту кращу частку, якою є вічне життя і спасення.

По завершенні Літургії особливими відзнаками було нагороджено дружину композитора, пані Ірину, яка відвідала Україну, а також працівників та служителів Архикатедри. Відтак відбувся Чин освячення води.

Спєх Степан (с. Глідно пол. Hłudno, 13 червня 1922 Перемишльський край — 22 лютого 2009, Мюнхен) — український вокаліст, оперний співак, композитор, нотний графік, громадський діяч, популяризатор української музики за межами України. Виконання Літургії його авторства було також приурочене святкуванню 425-річчя Берестейської Унії.

Світлини Архикатедрального Собору святого Юра

Останні новини

"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....
Цими вихідними, 12-14 квітня, у Зарваниці зібрані духівники, координатори, голови осередків молодіжного руху нашої Церкви «Українська молодь —...