Храмовий празник парафії Різдва Пресвятої Богородиці

-
Post font size
+

21 вересня 2021 року парафія Різдва Пресвятої Богородиці у Львові (майдан Івана Павла ІІ, 1) відсвяткувала храмовий празник. З нагоди свята парафію відвідав Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

У співслужінні сотрудників парафії та запрошеного духовенства Митрополит звершив Арихєрейську Божественну Літургію, участь у якій взяли численні вірні – парафіяни та гості празничних урочистостей.

Слово своєї проповіді Архиєрей звернув на подію народження Богородиці та євангельські приклади щирого, жертовного служіння Богові задля добра ближніх та власного спасіння: «Роздумуємо про Марію, матір Ісуса, і завжди бажаємо, щоб Вона ставалася все більше нашою матір’ю! Звичайно, що спасіння подарував нам Ісус Христос, Його ласка, Його дар нас спасає; але спасає нас не без нашого бажання, не без нашого гідного християнського життя, не без нашої любові до Бога та ближніх! Господь дарував нам у руки вічне спасіння, щоб ми зростали у Його любові й практикували щире покаяння»

Свято Різдва Божої Матері є великою радістю для вірних: «Сьогодні усім необхідно відкинути сум, потрібно радіти великим святом: народженням Богородиці, матері Божого Сина і матері усіх людей, – нашої найдорожчої матері! Народження такого рівня особи – матері Спасителя людського роду – у світі більше ніколи не відбудеться! Її святе ім’я оспівували й оспівують народи всього світу, бо Спаситель усіх народів народився з Неї!» Велич Її постаті, звернув увагу проповідник, у Її покликанні волею самого Бога для особливої місії: «Небесний Отець вибрав Марію на матір свого Сина, який спас увесь людський рід від насилля диявола. Пречиста Діва стала матір’ю Спасителя світу, тим самим матір’ю усього людського роду і співспасителькою світу. Завдяки Їй, дякуючи Марії, у світ прийшов Син Божий, Ісус Христос, через Неї зійшло спасіння світу!»

Митрополит згадав подію весілля в Кані Галилейській, де доброта й уважність Марії проявилися особливо. Саме Вона спонукала Христа допомогти тим, які потребували допомоги – при цьому Богородиця не сумнівається в рішенні Ісуса, а проявляє повну довіру й смирення. Ця подія є яскравим, величним прикладом для кожної людини: «Марія навчає не проходити мимо, коли наші ближні знаходяться у потребі. Бо в любові не існує дрібних діл, немає дрібничкового інтересу; в любові усі відношення важні та великі! А тут йдеться про спасіння душі, про щасливу вічність!»

По завершенні Літургії Митрополит благословив вірних окропленням освяченої води.

Відтак в рамках парафіяльного свята у Центрі Довженка відбулося святкове дійство за участі вокально-хореографічного ансамблю «Панночка» та парафіяльного хору «Домінус». Протягом дня у фоє Центру була розміщена виставка робіт Дитячої школи мистецтв №5.

Світлини парафії Різдва Пресвятої Богородиці

Останні новини

Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...
Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...