“Пам’ятаймо, що для нас є приготоване місце в небі”, – владика Володимир у розважанні над Божим Словом на сьогодні

-
Post font size
+

Будьмо свідомі, що маємо якусь місію на землі. Це не полягає, щоб ми з дня на день нарікали чому живемо в цьому світі. Пам’ятаймо, що для нас є приготоване місце в небі. Про це сказав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Володимир в Архикатедральному соборі св. Юра під час роздумів над Божим Словом у п’ятницю 28 травня 2021 року.

Євангеліє: Йо. 38, 21-30.

21. Сказав Господь юдеям, які до нього прийшли:– Я відходжу, і ви мене шукатимете, і в грісі вашім помрете. Куди я йду, ви не можете прийти.
22. Юдеї казали:– Чи не вб’є він, бува, себе самого, коли каже: куди я йду, ви не можете прийти?
23. Далі додав:– Ви – здолу, я – згори. Ви – з цього світу, я – не з цього світу. 24. Тому я сказав вам: помрете у гріхах ваших; бо коли не увіруєте, що я єсьм, помрете у ваших гріхах.25. Вони йому сказали:– Хто ти?Ісус відповів їм:26. – Я той, що говорив до вас спочатку. Багато маю я про вас сказати й осудити. Та той, хто послав мене, правдивий, і що я чув від нього, те у світі говорю.27. Вони не збагнули, що він їм про Отця говорив. 28. Тоді Ісус мовив до них:– Коли ви Сина чоловічого піднесете вгору, тоді взнаєте, що я єсьм і що від себе не чиню нічого, але як навчив мене Отець мій, говорю. 29. Той, хто послав мене – зо мною і не лишив мене самого, бо я завжди чиню те, що йому до вподоби.30. Коли він говорив так, численні увірували в нього.

Пам’ятаймо, що для нас є приготоване місце в небі”, – владика Володимир у розважанні над Божим Словом на сьогодні

«Євангельске слово Івана має надзвичайно глибоку богословію. Він продовжує нас дивувати глибиною своїх роздумів, бо в принципі ціле Святе Письмо представляє нам Бога такого, який шукає людину і йде за нею. Це історія Спасіння Бога з людиною. Бог перебуває в пошуку за людиною починаючи від Адама. Як знаємо, що Ісус згодом знайшов в аді», – коментуючи євангельський уривок зазначив проповідник.
« Але що тут є головне? Чи обов’язково бути з Богом?» – запитує владика Володимир і відповідає: «Людина є вільною і сама обирає бути чи не бути з Богом. Ісус дуже чітко каже, що хто відкидає Бога, той помирає у гріхах. Тобто це означає, що серце людини не може бути порожнім. Якщо втрачається контакт з Богом, тоді приходить безальтернатива. Приходить гріх і якийсь інший матеріальний «бог», але це все є безперспективно».
«Ісус коли дає перспективу людині каже, що він не від того світу. Це означає? Хоч він народився у Вифлиємі, ходив людськими стежками, але постійно говорить про Отця, який є вірний йому. Це означає, що Христос чується посланим Богом-Отцем на нашу землю», – пояснив Архиєрей.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....