У Митрополичих садах відбувся «День екологічного навернення» для молоді з різних спільнот Львівської Архиєпархії УГКЦ

-
Post font size
+

У суботу, 22 травня, у Митрополичих садах Святоюрського комплексу відбулась подія для молоді з різних спільнот Львівської Архиєпархії УГКЦ – «День екологічного навернення».

«Ідеться передусім про те, як духовність може мотивувати більш чуйно ставитися до захисту нашого світу. Адже не можна займатися великими справами лише на основі науки без духовності, що здатна надихати нас, без внутрішнього імпульсу, який наснажує, мотивує, живить і надає значення нашій особистій чи спільнотній діяльності» (Laudato Si’, 216).

Як повідомляють організатори, під час події учасники дізнавались про зв’язок між християнською вірою і ставленням до довкілля, ділились духовним і практичним досвідом щодо особистих змін та спільнотних проектів.

Подія розпочалася зі спільної молитви та благословення єпископа-помічника Львівської Архиєпархії Преосвященнішого Володимира.

Сам захід відбувся в рамках всесвітньої ініціативи «Тиждень Laudato Si’ 2021» – часу особливої уваги до ідей енцикліки Папи Франциска «Laudato Si’: про турботу за наш спільний дім». Ще й до того у міжнародний день біорізноманіття.

Організатори: Комісія у Справах Молоді Львівської Архиєпархії УГКЦ, Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ, християнська екосвідома спільнота Laudato Si’ при Деканаті душпастирських справ УКУ та Екологічна секція Братства “Введення в Храм Пресвятої Богородиці” Львівської Духовної Семінарії Святого Духа УГКЦ.

Останні новини

У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...