Львівська Архиєпархія ознайомила голів ОТГ із напрацюваннями комісій та поділилася ідеями нових проєктів

-
Post font size
+

У Львівській Духовній семінарії Святого Духа 11 січня відбулася зустріч представників церковних структур Львівської Архиєпархії та голів об’єднаних територіальних громад Львівщини.

Духовенство і представники влади зібралися, щоб обговорити проєкти різних комісій Львівської Архиєпархії та можливості взаємодії у їх реалізації.

Така зустріч відбулася вперше. Розпочалася вона з молебня, який очолив Синкел у справах духовенства і священничих родин отець Юрій Чудяк.

Звертаючись до присутніх у семінарійному храмі, отець Юрій подякував їм за те, що ніколи не залишаються осторонь і цікавляться життям нашої Церкви, а зокрема і Львівської Архиєпархії. Також акцентував на важливості ближчого знайомства, обговорення та напрацювання спільних кроків, щоб у такий непростий час війни знаходити способи вирішення нагальних проблем та відповідей на виклики, які постали перед нашим народом.

Зі словами вдячності звернувся і єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Володимир:

― Найперше хочу вам подякувати. Переконаний, коли проаналізуєте свій день чи тиждень, то не так часто чуєте «дякую», як ― «це не працює», «це потрібно зробити»… Тож дякую вам за ваше служіння і добре розумію, яку відповідальність відчуваєте перед людьми, які вас обрали для цього служіння. Пам’ятайте: хто служить, того Бог благословляє. Ми як Церква також хочемо послужити вам, але в такий спосіб, щоб помножити ваше служіння людям. У деяких громадах вже є наші капелани, зокрема в медицині. Маємо гарні пропозиції й стосовно освіти та шкільництва, якщо дозволите, то зможемо це разом зреалізувати. Наша сила в нашій різноманітності, тож, впевнений, що ця зустріч стане потужним поштовхом для подальшої спільнодії,наголосив владика.

Опісля всі присутні мали нагоду ознайомитися з проєктами, які напрацьовують і реалізовують архиєпархіальні структурні Львівської Архиєпархії.

Так, отець Андрій Сенейко, який очолює Благодійний фонд «Карітас ― Львів УГКЦ», розповів про волонтерську працю від початку війни та поділився ідеями, як ще більше допомагати людям, які переживають різні труднощі. Окрему увагу священник приділив проєктам, спрямованим на підтримку вимушено переміщених осіб, воїнів, які зазнали тяжких поранень на війні, та їхнім сім’ям.

Референт Курії Львівської Архиєпархії у справах душпастирства закладів охорони здоров’я отець Тарас Гадомський розповів про перспективи розвитку медичного душпастирювання, наголосивши зокрема на важливості психологічної підтримки лікарів.

Про напрями роботи в освіті поділився Референт у справах шкільництва Львівської Архиєпархії отець Юрій Карвацький. Священник з-поміж іншого розповів про роботу Освітнього центру імені отця Юліана Дзеровича.

На завершення для гостей виконали коляди октет «Теофорос» та духовий оркестр Львівської Духовної Семінарії Святого Духа.

Останні новини

Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий день перемоги життя над смертю, добра над злом, правди...
Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...
У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...