Похорон сестри Георгії (Припутницької)

-
Post font size
+

17 травня 2021 року у Святопокровському жіночому монастирі Студійського уставу (м. Львів, вул. Вічева) звершили Чин монашого похорону новопреставленої схимонахині Георгії (Припутницької).

Очолив моління правлячий Архиєрей єпархії св. Миколая з осідком в Чикаго Преосвященний владика Венедикт. Долучилися до спільної молитви за співсестру у монашестві численні богопосвячені особи Львівської Архиєпархії УГКЦ.

У своєму слові до присутніх владика Венедикт наголосив, що сестра Георгія була підготовлена до свого відходу у вічність. Звісно, як і кожній людині, їй важко було примиритися із недугою, але вона стійко переносила випробування. Водночас, єпископ наголосив, що те, як миттєво онкологічна хвороба забрала життя сестри Георгії є своєрідним уроком для нас, який навчає цінувати кожну хвилину життя, не знаючи, коли воно зрештою завершиться.

“Коли стало відомо, що сестра захворіла, ми мали з нею кілька розмов. І говорили також про смерть. Говорили про те, що життя конечне. Сестрі не було легко прийняти хворобу. Але вона була вже готова до вічності. Це немов коли хліб печуть. Коли він дозріє, його виймають з печі. Ми відходимо до вічності тоді, коли готові стати перед лицем Господнім”.

18 травня об 11:00 звершать Чин погребення схимонахині Георгії.

Сестра Георгія, Референт у справах освіти Львівської Архиєпархії та Голова Освітньо-методичного Центру імені отця Юліана Дзеровича, відійшла до вічності 17 травня 2021 року після боротьби з важкою онкологічною недугою.

Джерело: Духовна велич Львова

Останні новини

"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....
Цими вихідними, 12-14 квітня, у Зарваниці зібрані духівники, координатори, голови осередків молодіжного руху нашої Церкви «Українська молодь —...