У Львові спільною молитвою та акцією “Ангели пам’яті” вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

-
Post font size
+

19 лютого 2021 року в рамках міських заходів, присвячених ушануванню річниці Революції Гідності, на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні у Львові звершили молитву, відбулася тиха акція «Ангели пам’яті» та урочиста церемонія підняття прапора України.

Молитву за участі представників духовенства усіх християнських конфесій міста очолив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ Преосвященний владика Володимир.
«Тут є прагнення віддати простір тиші, молитві та іспиту сумління. Це дуже важливий момент. Велику справу зробили наші Герої, коли віддали життя за інших, і властиво, більшої любові немає, ніж віддати життя за когось. Але великим геройством сьогодні є з дня на день жити для когось і служити комусь. Запитаймо себе сьогодні, що ми доброго до обіду зробили? Сонце світить, маємо гарний морозний зимовий день. Що я сьогодні доброго зробив загалом? Бо не знаю, чи до вечора ще буду мати шанс зробити”, – наголосив владика Володимир.

Після молитви відбулася вже традиційна церемонія підняття Державного Прапора України та виконання Державного Гімну. Також присутні піднесли запалені лампади до Меморіалу та оздобили світлини Героїв паперовими фігурками ангелів.

В заході взяли участь представники влади, громадських організацій, рідні Героїв Небесної Сотні, небайдужі львів’яни.

Джерело: Духовна велич Львова

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....