“Будьмо вдячні Богові за Його бажання царювати у людських душах!” – Митрополит Львівський

-
Post font size
+

“Прибігаймо духом разом із пастушками до ясел, щоби поклонитися народженому дитяті, а в нашому випадку кланяймося поважно й низько Господеві, який знаходиться у кивоті та приходить до наших душ у святому Причасті” – у цьогорічному різдвяному посланні звертається до вірних Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

Подія Різдва в особливий спосіб проявляється через постать Богородиці – тієї, яка стає кивотом Слова. “Небесний Отець вибрав пресвяту діву Марію на матір свого Сина, – Її, яка жодним, найменшим гріхом не образила Господа Бога”. Життя Марії здійснюється в повноті Божої волі, спонукали кожну людину здобувати святість.

Народження Христа стало моментом нового відкриття світу, оздоровлення від духовної сліпоти для тих, які жили в полоні гріхів. “До приходу на світ самого Бога людство жило своїм життям, народ не готувався до того, щоби гідно зустріти Христа, який має народитися… Люди були так перейняті собою, що ніхто не змилосердився над молодою матір’ю, якій настав час пологів”. Пастухи, що повірили ангелам, стали свідками благодаті, як і три мудреці, що пізнали Божу істину – а цар Ірод, засліплений самолюбством, не зміг усвідомити справжньої мети народження Спасителя світу. Втім, усієї царської потуги Іродові не вистачило, аби убезпечити своє панування: “У Божих планах не було, щоби Ісус загинув, як мале дитятко, коли військові Ірода шукали Його, щоб убити”, адже Ісус – “Господь і цар людських душ”.

“Будьмо вдячні Богові за Його бажання царювати у людських душах! Господь, наш Спаситель, прийшов у світ ради нашого спасіння. Він не переслідує інших цілей, окрім тієї, щоби людину вчинити навіки щасливою у Небесному Царстві!” Різдвяний Дарунок, який людина може дати Новонародженому, насправді походить від Нього самого. “Ісус не очікує від нас особливих дарів, Він дуже задовольняється тим, коли людина мириться з Ним, перепрошує Його за вчинені прогрішення, стається людиною світла, вірною Богові”. Сам Христос навчає нас, як здобути спасення: “Послухаймо слів Ісуса, вони не важкі до виконання, дуже прості, не коштують зусиль, ані жодних коштів: «Покайтеся, бо Небесне Царство близько» (Мт 4,17). Це все – найкращий дар народженому Божому Синові, який легко може вчинити кожна людина: примиритися з Богом через покаяння!”

Серед усіх випробувань сьогодення усі, хто страждає, відчуває страх, непевність, хто служить, захищає нашу землю і трудиться для неї, можуть черкаси сили із джерела Божої радості й любові, що походить із Його народження на світ. “Хай настрій святкового Різдва долине до кожної душі наших вірних та мешканців нашого краю!”

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....