40 років священничого служіння Високопреосвященного владики Ігоря

-
Post font size
+

23 листопада 2020 року, у день 40-літнього ювілею свого пресвітерського рукоположення, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, звершив Божественну Літургію в Архикатедральному Соборі святого Юра. Йому співслужили Преосвященний владика Володимир, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, та духовенство Собору.

Після Літургії владика Володимир наголосив, що саме сьогодні сповняється 40 років священничого служіння Митрополита Ігоря. “Можемо собі уявити – підпілля, тяжкі часи… Це є тисячі святих Літургій, сповідей і багато іншого” – так владика Володимир окреслив ієрейський шлях ювіляра, підкресливши, що його святитель, Митрополит Володимир (Стернюк) спочиває у крипті Собору святого Юра. “Дорогий владико, разом з молитовною єдністю бажаємо Вам ще довгого служіння, ревного, особливо здоров’я, якого так потребуєте” – звернувся до ювіляра єпископ-помічник, а після многоліття, яке заспівали усі присутні в храмі, попросив Митрополита поділитися спогадом дня його рукоположення.

Митрополит Ігор розповів про початок свого пресвітерського шляху: “Я тоді мешкав у Вінниці, мене тоді з монастиря послали – там був такий отець Мисак Григорій (він, очевидно, вже помер), і підпільно нас вчили, зокрема, їздив до Хмільника, де був отець Бахталовський, у Вінниці був отець Яворський Степан, та й так вони опікувалися мною, вчили. І коли я закінчив цю підпільну семінарію, очевидно, о. Бахталовський написав листи до Преосвященнішого Володимира Стернюка”. Архиєрей поділився яскравим спогадом дня, який для нього обрав святитель: “Я приїхав за пару днів перед тими свяченнями, просив 25 листопада, на Йосафата, але це був вівторок, а Преосвященний владика сказав: “Ні, ви йдете завтра” – на неділю. Це було 23, 80 рік, була неділя, сонячний день; це було зранку, було морозно – десь так до 5° морозу – снігу не було”. Рукоположення відбулося підпільно в домі владики Володимира: “В Преосвященнішого Стернюка Володимира там мене святили на священника, а отця такого світлої пам’яті вже Якимця Михайла – на диякона, і одна сестра із Сестер Служебниць була, Люба, яка дякувала. І нас було тоді в хаті четверо людей – Преосвященніший святив, нас двоє, кого святив, і сестра, котра з нами разом молилася”.

Митрополит щиро подякував за вітання та пам’ять у день ювілею його священства: “Хай Бог всіх благословить, і особливо тих, хто вже у вічності – також про них пам’ятає і помилує”.

Духовенство та вірні Львівської Архиєпархії долучаються до щирих вітань і подяки Господеві за дар життя і священничого служіння нашого Митрополита.
Вимолюємо усіх благодатей для Вас, Високопреосвященний владико, нехай Господь Вас провадить у кріпості й мирі дорогою Його доброго священства!

Останні новини

26 березня 2024 року, у день святкування 10-літнього ювілею Національної Гвардії України, на Львівщині, владика Володимир разом з...
У вівторок, 26 березня 2024 р., у межах діяльності Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ, відбувся навчальний...
Свято Благовіщення дарує велику науку людям, особливо молоді, щоб не боялися казати «Так» Богові. Не завжди є легко...
На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці на парафії в селі Старе Рудно Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську...
Духовенство, монашество та вірні Львівської Архиєпархії щиро вітають Преосвященного владику Володимира, єпископа-помічника та Протосинкела Львівської Архиєпархії, із восьмою...