Розпочалась XI Провінційна Капітула Сестер ЧСВВ

-
Post font size
+

7 вересня 2020 року Сестри Чину Святого Василія Великого Провінції Пресвятої Тройці в Україні  розпочали свою XI Провінційну Капітулу, яка відбувається у смт. Рудно і буде тривати до 11 вересня.

Гаслом Капітули є слова із Святого Писання: «Так нехай світить перед людьми ваше світло…» (Мт.5,16).

Архиєрейську Божественну Літургію  очолив Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з ієрм. Йоанікієм (Чверенчуком), ЧСВВ.  У своєму пастирському слові владика закликав учасниць Капітули бути відкритими на дію Святого Духа, а ті, на кого вкаже Бог та покличе до служіння, щоб мали відвагу його прийняти.

 Після Літургії відбулося привітання Сестер, які святкують 25-ліття монашого життя. Цього року свій ювілей відзначають: с. Ольга (Михалюк), с. Арсенія (Кльоб), с. Наталя (Стиранець), с. Доротея (Іванус), с. Назарія (Михайлюк) та с. Зиновія (Душна).

Відкриття Капітули розпочалось словом м. Даниїли, яка  привітала сестер Делегаток та розпочала працю проханням про світло Святого Духа. Сестри заспівали молитву «Царю Небесний», після чого м. Даниїла зачитала уривок з Євангелія від Матея  (5, 16).

Опісля м. Даниїла зачитала лист від Блаженнішого Святослава з нагоди проведення ХІ Провінційної Капітули. Уділивши своє Архиєрейське благословення, він подякував за молитви сестер, які покріплюють всю нашу Церкву, та за активне служіння на Христовій ниві, і побажав обрати гідних провідниць – добрих виконавиць Господньої волі.

Мати Даниїла запросила до слова м. Марчелу (Рункан) – Архимандриню, яка прибула з Риму, щоб бути присутньою на Капітулі. Мати привітала всіх присутніх, наголосивши на тому, що час Капітули – це запрошення до великої відповідальності, глибшої єдності з Господом та між нами. А також закликала просити в Богородиці ласку говорити наше «Так» Господеві.

По завершенні церемонії відкриття Капітули делегатки перейшли до каплиці, щоб помолитись Молебень до Св. Макрини.

Джерело: sistersosbm.com.ua

Останні новини

У неділю, 24 березня, в музеї Митрополита Андрея Шептицького, що в с. Прилбичах, відкрили виставку-продаж «Україно, Любове моя»...
26 березня 2024 року, у день святкування 10-літнього ювілею Національної Гвардії України, на Львівщині, владика Володимир разом з...
У вівторок, 26 березня 2024 р., у межах діяльності Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ, відбувся навчальний...
Свято Благовіщення дарує велику науку людям, особливо молоді, щоб не боялися казати «Так» Богові. Не завжди є легко...
На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці на парафії в селі Старе Рудно Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську...