Центр гідності дитини УКУ запрошує доєднатися до навчально-формаційних заходів

Центр гідності дитини Українського Католицького Університету запрошує доєднатися до навчально-формаційних заходів: Школи 1-го рівня, яка відбудеться 24-25 жовтня, та Школи 2-го рівня ― проходитиме 17-18 жовтня.

Школа 1-го рівня актуалізує проблеми сексуальних зловживань над дітьми в суспільстві та в церкві. Пройшовши навчання тут, ви отримаєте компетенції та практичні навички щодо превентивних та інтервентивних заходів протидії сексуального насилля.

Ця школа зорієнтована на духовенство та мирян, які зацікавлені у цій тематиці та працюють із дітьми.

Школа 2- го рівня має вужче спрямування ― націлена на формацію єпархіальних команд стосовно захисту неповнолітніх, тобто делегатів, відповідальних за зголошення випадків сексуальних зловживань та фахівців, які надають супровід постраждалим. До участі в цій школі запрошують психологів, духівників, психіатрів, каноністів, активних лідерів, серед мирян, які працюють з дітьми.

У межах цієї школи детально розглянуть прийнятий у липні документ «Норми та принципи захисту неповнолітніх і вразливих осіб у душпастирській діяльності УГКЦ в Україні» та напрацюють шляхи його імплементації на рівні єпархії.

Реєструйтеся ТУТ до 5 жовтня.

За детальнішою інформацією звертайтеся на електронну пошту: cdc@ucu.edu.ua чи телефоном: +38(098)730-19-26 з 10:00 до 18:00.

Нагадуємо, 17 липня 2022 року Синод єпископів УГКЦ затвердив документ «Норми та принципи захисту неповнолітніх і вразливих осіб у душпастирській діяльності УГКЦ в Україні» з метою запобігання насильства над неповнолітніми та вразливими особами у середовищі УГКЦ.

Центр гідності дитини Українського Католицького Університету, який діє з січня 2021 року, вже неодноразово піднімав тему захисту неповнолітніх в рамках шкіл для духовенства.

Центр гідності дитини УКУ покладена займається організацією формаційно-навчальної програми для священнослужителів, богопосвячених осіб, семінаристів, мирян, які працюють у церковних структурах, та волонтерів. Центр розробив два рівні формації у вигляді дводенних шкіл для духовенства та мирян, на які запрошуємо духовенство та мирян-працівників Архиєпархії.

Останні новини

Світлий вівторок Ді 2,14-21; Лк 24,12-35 (о. д-р Турконяк Р.) Храм Воскресіння Христового, Львів 07.05.2024. Ісус помер, а...
У день світлого празника Воскресіння Христового владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні військових капеланів Львівської архиєпархії...
З материнського лона Церкви сьогодні народжується священик. Ми стаємо свідками і учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Романа. Він...
Світлий понеділок Ді 1,12-17,21-26; Ів 1,18-28 (о. д-р Турконяк Р.) Винники 06.05.2024. Уривок із книги апостольських Діянь описує...
Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...