Центр гідності дитини УКУ запрошує доєднатися до навчально-формаційних заходів

Центр гідності дитини Українського Католицького Університету запрошує доєднатися до навчально-формаційних заходів: Школи 1-го рівня, яка відбудеться 24-25 жовтня, та Школи 2-го рівня ― проходитиме 17-18 жовтня.

Школа 1-го рівня актуалізує проблеми сексуальних зловживань над дітьми в суспільстві та в церкві. Пройшовши навчання тут, ви отримаєте компетенції та практичні навички щодо превентивних та інтервентивних заходів протидії сексуального насилля.

Ця школа зорієнтована на духовенство та мирян, які зацікавлені у цій тематиці та працюють із дітьми.

Школа 2- го рівня має вужче спрямування ― націлена на формацію єпархіальних команд стосовно захисту неповнолітніх, тобто делегатів, відповідальних за зголошення випадків сексуальних зловживань та фахівців, які надають супровід постраждалим. До участі в цій школі запрошують психологів, духівників, психіатрів, каноністів, активних лідерів, серед мирян, які працюють з дітьми.

У межах цієї школи детально розглянуть прийнятий у липні документ «Норми та принципи захисту неповнолітніх і вразливих осіб у душпастирській діяльності УГКЦ в Україні» та напрацюють шляхи його імплементації на рівні єпархії.

Реєструйтеся ТУТ до 5 жовтня.

За детальнішою інформацією звертайтеся на електронну пошту: cdc@ucu.edu.ua чи телефоном: +38(098)730-19-26 з 10:00 до 18:00.

Нагадуємо, 17 липня 2022 року Синод єпископів УГКЦ затвердив документ «Норми та принципи захисту неповнолітніх і вразливих осіб у душпастирській діяльності УГКЦ в Україні» з метою запобігання насильства над неповнолітніми та вразливими особами у середовищі УГКЦ.

Центр гідності дитини Українського Католицького Університету, який діє з січня 2021 року, вже неодноразово піднімав тему захисту неповнолітніх в рамках шкіл для духовенства.

Центр гідності дитини УКУ покладена займається організацією формаційно-навчальної програми для священнослужителів, богопосвячених осіб, семінаристів, мирян, які працюють у церковних структурах, та волонтерів. Центр розробив два рівні формації у вигляді дводенних шкіл для духовенства та мирян, на які запрошуємо духовенство та мирян-працівників Архиєпархії.

Останні новини

У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...
24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...