Завтра, 22 грудня, в храмі святої Анни у Львові можна отримати ласку відпущення дочасних кар

-
Post font size
+

Завтра, 22 грудня, в день храмового празника кожен вірний, який приступить до Святих Таїнств Покаяння та Євхаристії, та промовить: «Символ віри..», «Отче наш», «Богородице Діво» і «Слава Отцю, і Сину…» в намірі Святішого Отця, має можливість отримати ласку відпущення дочасних кар.

В церкві Святої Анни є чудотворна ікона, на якій зображена Богородиці з Немовлям.

Як свідчать акти візитацій 1921 року, головний вівтар створили в третій чверті XVIII ст. та поновили 1856 року. Він був вирізьблений з дерева, поліхромований і частково позолочений та стояв на високому розкріпленому цоколі. Основну складову частину цього великого вівтаря становила прикрашена різьбленим рококовим декором едикула, у центрі якої містився виконаний у візантійському стилі чудотворний образ Богородиці з Немовлям на лівій руці. У правій руці Діва Марія тримала берло. Голови Богородиці й Ісуса покривали накладні металеві позолочені корони. Такими самими були й шати Марії.

Про цю ікону, яка створена на зламі ХУІІ-ХУІІІ ст., відомо, що 1710 року вірні молилися до неї, прохаючи відвернути від міста пошесть. Набагато пізніше, 1937-го, образ взяли в профільовану раму, яку виготовив Адам Качинський. Цей самий майстер поновив табернакль (дарохранительницю), що містився на престолі перед іконою.

Що варто знати про повний відпуст в храмі Святої Анни у день празника Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці святою Анною (22 грудня).

Апостольська Пенітенціарія, задля зростання побожності вірних, та дбаючи про спасіння душ, на підставі спеціального її уповноваження з боку Святішого во Христі Отці і Господі нашому Отця Франциска, з Божого промислу Папи Римського, з небесної скарбниці Церкви прихильно вділяє повний відпуст усім і кожному з Христових вірних, який можна застосовувати також і для допомоги душам в чистилищі, при умові їх щирого каяття, визнання своїх гріхів у сповіді та прийняття Святого Причастя, до яких вони з побожністю приступили в храмі св. Анни, беручи активну участь у святкових Богослужіннях, які в ньому відбуваються, чи в короткому проміжку часу принісши перед Богом молитву в наміренні поширення Святої Віри та за Святішого Отця, завершуючи їх молитвою Господньою, Символом Віри та прикликанням Пресвятої Богородиці у день празника Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці св. Анною.

Вірні Архиєпархії, які, з огляду на вік, хворобу та іншу поважну причину не можуть відбути згаданого паломництва, можуть також отримати благодать повного відпусту за умови відречення від усілякого гріха та якщо висловлять намір в найближчому часі, як тільки це дозволять обставини, відбути три звичні умови, а також принаймні духовно долучаться до молитовного богослужбового вшанування Пресвятої Богородиці, що відбувається у храмі.

Нагадуємо, 7 грудня Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор вручив декрет пароху храму святої Анни, отцю Роману Шафрану від Апостольської Пенітенціарії, яка відновила Відпуст приурочений чудотворній іконі Матері Божої Неустанної Помочі.

Останні новини

7 вересня 2024 року, о 17:30, в Архикатедральний Собор св. Юрія, до 40 річчя відходу у вічність Блаженнішого...
У п’ятницю, 6 вересня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла єпископ-помічник Львівської архиєпархії Владика...
У кожної спільноти є власні вкрай важливі спогади минувшини, власний поколіннєвий контекст. Але минуле — це не просто...
5 вересня 2024 року в Національному університеті «Львівська політехніка», за участі єпископа-помічника Львівської архиєпархії Владики Володимира, відбулася презентація...
У середу, 4 вересня 2024 року, у приміщенні курії Львівської Архиєпархії Протосинкел Владика Володимир представив п. Оресту Чемерису,...