Завтра, 22 грудня, в храмі святої Анни у Львові можна отримати ласку відпущення дочасних кар

-
Post font size
+

Завтра, 22 грудня, в день храмового празника кожен вірний, який приступить до Святих Таїнств Покаяння та Євхаристії, та промовить: «Символ віри..», «Отче наш», «Богородице Діво» і «Слава Отцю, і Сину…» в намірі Святішого Отця, має можливість отримати ласку відпущення дочасних кар.

В церкві Святої Анни є чудотворна ікона, на якій зображена Богородиці з Немовлям.

Як свідчать акти візитацій 1921 року, головний вівтар створили в третій чверті XVIII ст. та поновили 1856 року. Він був вирізьблений з дерева, поліхромований і частково позолочений та стояв на високому розкріпленому цоколі. Основну складову частину цього великого вівтаря становила прикрашена різьбленим рококовим декором едикула, у центрі якої містився виконаний у візантійському стилі чудотворний образ Богородиці з Немовлям на лівій руці. У правій руці Діва Марія тримала берло. Голови Богородиці й Ісуса покривали накладні металеві позолочені корони. Такими самими були й шати Марії.

Про цю ікону, яка створена на зламі ХУІІ-ХУІІІ ст., відомо, що 1710 року вірні молилися до неї, прохаючи відвернути від міста пошесть. Набагато пізніше, 1937-го, образ взяли в профільовану раму, яку виготовив Адам Качинський. Цей самий майстер поновив табернакль (дарохранительницю), що містився на престолі перед іконою.

Що варто знати про повний відпуст в храмі Святої Анни у день празника Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці святою Анною (22 грудня).

Апостольська Пенітенціарія, задля зростання побожності вірних, та дбаючи про спасіння душ, на підставі спеціального її уповноваження з боку Святішого во Христі Отці і Господі нашому Отця Франциска, з Божого промислу Папи Римського, з небесної скарбниці Церкви прихильно вділяє повний відпуст усім і кожному з Христових вірних, який можна застосовувати також і для допомоги душам в чистилищі, при умові їх щирого каяття, визнання своїх гріхів у сповіді та прийняття Святого Причастя, до яких вони з побожністю приступили в храмі св. Анни, беручи активну участь у святкових Богослужіннях, які в ньому відбуваються, чи в короткому проміжку часу принісши перед Богом молитву в наміренні поширення Святої Віри та за Святішого Отця, завершуючи їх молитвою Господньою, Символом Віри та прикликанням Пресвятої Богородиці у день празника Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці св. Анною.

Вірні Архиєпархії, які, з огляду на вік, хворобу та іншу поважну причину не можуть відбути згаданого паломництва, можуть також отримати благодать повного відпусту за умови відречення від усілякого гріха та якщо висловлять намір в найближчому часі, як тільки це дозволять обставини, відбути три звичні умови, а також принаймні духовно долучаться до молитовного богослужбового вшанування Пресвятої Богородиці, що відбувається у храмі.

Нагадуємо, 7 грудня Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор вручив декрет пароху храму святої Анни, отцю Роману Шафрану від Апостольської Пенітенціарії, яка відновила Відпуст приурочений чудотворній іконі Матері Божої Неустанної Помочі.

Останні новини

Наречені прослухали два предмети - Біоетика і Відповідальне Батьківство і Материнство. Повідомив о. Михайло Пазиняк, Референт архиєпархії у...
З благословення Владики Ігоря Возьняка, Архиєпископа Митрополита Львівського, 28-29 липня 2024 року відбудуться молитовні заходи з нагоди 159...
На праведне життя св. Анни вдивляється сьогодні наш співбрат Ростислав, приймаючи дияконське рукоположення. Через свою посвяту людина не...
24 липня 2024 року у Львові, біля будівлі Львівської ОВА, відбулися урочистості з нагоди відкриття ігор Олімпіади –...
Сьогодні стаємо свідками дияконського рукоположення нашого співбрата Михайла. День рукоположення є великим святом, а потім приходять будні, коли...