«Усіх вас огортаємо нашою любов’ю і пам’яттю»: Владика Володимир на свято Покрови на Личакові

-
Post font size
+

1 жовтня, у день свята Покрову Пресвятої Богородиці та Захисника і Захисниці України, на Личаківському кладовищі екуменічною панахидою вшанували пам’ять загиблих новітніх Героїв України.

Участь у молінні взяв єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир та військові капелани УГКЦ. Спершу моління відбулося на Марсовому полі, за участі Предстоятеля ПЦУ Митрополита Епіфанія, Митрополита Львівського і Сокальського ПЦУ Димитрія та Львівського Митрополита ПЦУ Макарія. Відтак владика Володимир очолив моління на могилах Героїв Небесної Сотні та учасників АТО/ООС на полях почесних поховань № 67 і № 76..

У своєму слові владика Володимир подякував всім присутнім: родинам загиблих, владі за витривалість у молитві, а також наголосив на важливості у святковий день, попри всі урочистості, взяти участь у Святій Літургії та єднатись через євхаристійну трапезу зі загиблими Героями.

«Ми стоїмо на місці, де кінцево зникають всі титули. Все, що людина в житті здобувала стає дуже відносним. Лишається те, що людина в своєму житті інвестувала. Я вельми вдячний за молитовну пам’ять і за те, що ми сьогодні тут зібралися, що дійшли до кінця. Є різні рани. Є свіжі рани, які ще кровоточать, а є рани, які вже перетворилися в рубець. Але рана завжди залишається раною тому що вона нам багато чого пригадує. Тут є місце, де похоронені цілі покоління наших предків, які відстоювали нашу державність, сьогоднішній день, щоб ми тут молилися, жили і дихали на нашій рідній землі», – зазначив архиєрей.

«Що є дуже важливим? Щоб цей день не перетворився в адміністративно-протокольний процес. Добре скрізь побувати, але не забуваймо, що сьогодні є велике свято. Для християнина є великий привілей взяти участь у Святій Літургії. Ніщо нас так не поєднає з нашими Захисниками як спільна Євхаристійна трапеза», – підкреслив він.

«Якраз це місце нам пригадує, що війна триває значно довше чим три роки. Ми сьогодні усіх вас огортаємо нашою любов’ю і нашою пам’яттю. Люди мали різні характери, різні життєві історії. Віддаючи життя за нас, їх об’єднала любов. Нехай Бог дарує вічні обійми нашим загиблим захисникам, а тим, хто сумує нехай обітре сльози, потішить і підтримає», – додав єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

Більше фото – тут

Останні новини

1 жовтня, у день свята Покрову Пресвятої Богородиці та Захисника і Захисниці України, на Личаківському кладовищі екуменічною панахидою...
Свято Покрови Євр 9,1-7; Лк 10,38-42;11,27-28 (о. д-р Турконяк Р.) Сестри Студитки, Львів 01.10.2024. Автор листа до євреїв...
«Сину – це мати твоя…» (пор. Ів.19,27) Іван почув і зрозумів і зберіг це слово. Він оберігав Богородицю,...
Слово про світлої пам’яті о. Грицайка Володимира. Парастас, село Зашків 30.09.2024. Преосвященний владико Петре, доброчесні отці, дорога родино,...
Повідомляємо, що 24 вересня 2024 року на 62 році життя та 37 році священничого служіння упокоївся у Бозі...