“Господи, навчи нас дивитися на дійсність великодніми очима”: владика Володимир під час загальноміської молитви за перемогу України

-
Post font size
+

Сьогодні, у п’ятницю 15 квітня, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра та Павла відбулася загальноміська екуменічна молитва за мир та перемогу України.

У молитві взяв участь єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир разом з митрополитом Львівським і Сокальським ПЦУ владикою Димитрієм та духовенством інших християнських конфесій.

Молитва владики Володимира під ча загальноміського моління за мир та перемогу України:

“Господи Ісусе Христе! Ми віримо, що Ти в цей час війни є дуже близько нашого українського народу, Ти близько біля мене. Ти близький настільки, наскільки я Тобі на це дозволяю. Дай мені дар розуміти та відчувати твою присутність.
Ти йдеш разом з нами пасхальну дорогу, особливо в цей час війни. Тебе в постатях багатьох людей, наших співвітчизників несправедливо засуджують, беруть в полон, ганебно вбивають, брутально вкидають до гробу. Ми віримо, що наша земля є місцем Твого Воскресіння. Добро завжди перемагає зло, а світло просвітлює темряву, якою б вона сильною не була.
На світанку великоднього ранку Ти з’явився Марії Магдалині, пішов наповнити власною присутністю переляканих учнів, приніс їм подарунок миру.
Благаємо тебе цей дар миру для нашої землі. Підтримай наших військових, медиків, поранених, волонтерів, душпастирів, капеланів, переселенців.
Подаруй свої вічні обійми тим, які стали жертвами війни: невинно вбиті, закатовані.
Пресвяте Богородице! Твоє серце розривалося з болю на хресній дорозі Сина. Але Твоя мовчазна присутність була підтримкою дитини, додаючи їй силу витривання. Твоє серце згодом також раділо вісткою Воскресіння Сина.
Ти присутня на хресній дорозі України. Плачеш зараз над нашим народом, над твоїми дітьми. Не дай нам знеохотитися, навчи бути витривалими на дорозі терпінь, веди до перемоги, супроводжуй до Воскресіння. Навчи нас бути пасхальними людьми, дивитися на дійсність великодніми очима!!

Останні новини

Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...
У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...