Якщо Ви постраждали від насильства

-
Post font size
+

Центр гідності дитини УКУ працює над тим, щоб культура безпеки поширювалася на всі сфери нашого життя. Нам важливо, щоб кожна дитини чулася в безпеці вдома, школі, медичному закладі, церкві, транспорті тощо.

Згідно даних дослідження «Сексуальне насилля в Україні: від усвідомлення до захисту» (2021), яке ми провели разом із дослідницькою агенцією Fama – Custom Research Agency, 43% тих, хто зазнали насильства нікому не розповіли про те, що трапилося.

Причини мовчання можуть бути різні — від страху осуду з боку суспільства, відчуття сорому чи провини до маніпулятивних погроз кривдника, що краще мовчати. Але ми заохочуємо зголошувати такі випадки, щоб кожна дитина вчасно отримала медичну, психологічну, правову і соціальну допомогу.

На нашому сайті є спеціальна закладка «Якщо ви постраждали». Там ви знайдете контакти, куди реагувати у випадках, якщо ви стали свідком вчинення насильства щодо неповнолітньої чи вразливої особи або це трапилося з дітьми рідних чи близьких.

Будьте пильними і реагуйте обов’язково.

У закладці міститься інформація з контактами оперативного реагування загальнонаціонального рівня, а також на рівні церкви УГКЦ. Також є алгоритм дій, якщо ви зголошуєте факти насилля до нашого центру.

Тож не мовчіть, повідомляйте відповідні служби про відомі вам факти насильства над дітьми.

Останні новини

Повідомляємо, що 24 вересня 2024 року на 62 році життя та 37 році священничого служіння упокоївся у Бозі...
У неділю, 29 вересня 2024 року, в переддень свята Покрову Пресвятої Богородиці, Захисників та захисниць України, українського козацтва...
Бог кличе до різного виду служіння. Він не заставляє, а просить, хоче нас зробити щасливими. Правдива любов нікого...
29 вересня 2024 року в Архикатедральний Собор св. Юрія, до 50 річчя відходу у вічність архиєписокпа Івана Бучка,...
Центр гідності дитини УКУ працює над тим, щоб культура безпеки поширювалася на всі сфери нашого життя. Нам важливо,...