«Під звуки війни»: тисячі людей у Новояворівську взяли участь у Хресній дорозі вулицями міста

-
Post font size
+

14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир.

Організував Хресне моління о. Андрій Рак, ігумен монастиря редемптористів, при храмі свв. апп. Петра і Павла у м. Новояворівську.

Архиєрею співслужили священники архиєпархії. У молінні взяли участь тисячі людей, серед яких монахи, монахині, молодь та молодіжні спільноти, родини загиблих героїв, волонтери, військові, представники влади, а також чимало дітей та людей старшого віку.

Хресна хода розпочалася у храмі свв. апп. Петра і Павла, що при монастирі отців редемптористів.

Спільна молитва об’єднала парафії УГКЦ та ПЦУ, зокрема парафію: Івана Хрестителя УГКЦ, о. Ігор Грет; Великомученика Юрія УГКЦ, о. Василь Крошний; Покрова Пресвятої Богородиці ПЦУ, о.Назарій Колиняк; ікони Божої Матері Всецариці ПЦУ, о.Орест Піджарко, а також взяв участь отець-капелан Володимир Ганчій.

У духовному слові єпископ-помічник Львівської архиєпархії наголосив, що нашим покликанням є здатність бути Божими руками у цьому світі!

«Ми сьогодні почули дуже багато різних розважань. Мені спали на думку слова пісні: «якщо ти хочеш бути так як Бог, навчися так любити і прощати», – поділився єпископ-помічник.

Архиєрей зауважив, що в людини є спокуса панувати, хоча вона має покликання любити і служити. На його переконання, якщо ми навчимося любити і служити, то не матимемо спокуси стояти на місці Бога, а просто будемо Його руками в світі, бо таким є наше покликання.
«Бог не має рук, уст, але має нас. Ми є його руками, устами і очима. Дуже зворушливо, що сьогодні також наші волонтери потоваришували Христові, несли хрест. Вони віддали, що мають – свою волю. Але ми зібралися на місці, яке для міста Новояворівськ стало святим місцем. Це алея пам’яті наших героїв. Дуже дякую родинам наших загиблих захисників, які з нами разом йшли. Дякую за Ваш подвиг, витривання», – наголосив він.

«У молитовній пам’яті пам’ятаємо про вас. Щиро дякую о. д-р. Андрію Раку, ігумену місцевого монастиря за запрошення. Дякую усім, хто спричинився. Ваша логістика досить широка. Дякую, що ви були дисципліновані, бо Україна починається у серці кожного і кожної з нас», – додав владика Володимир.

Останні новини

У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...
Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...
Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...