У музеї Митрополита Андрея Шептицького відкрили виставку-продаж на потреби ЗСУ

-
Post font size
+

У неділю, 24 березня, в музеї Митрополита Андрея Шептицького, що в с. Прилбичах, відкрили виставку-продаж «Україно, Любове моя» на потреби ЗСУ майстрині Ольги Кавун (уродженки Тернопільщини) й провели майстер-клас малюнка на гільзах.

Коли серце болить від постійних переживань за життя найближчих людей, коли сльози стискають груди, коли немає слів, бо хочеться кричати… тоді народжується Мистецтво! Саме такі думки крутилися в голові на відкритті виставки картин художниці Ольги Кавун у Прилбичах.

47-річна художниця з Чортківщини почала писати полотна всього три роки тому. Попри це, картини жінки прикрашають домівки в Англії, Прибалтиці, США і по всій Україні. Вже другий рік рідні Ольги тримають над нами небо, а вона у цей час пише картини… як розраду і можливість підтримати хлопців на передовій. Також проводить арт-терапевтичні майстер-класи для дітей та дорослих. Зазвичай це розпис гільз, які їй пересилають чоловік та син.

«Майсер-клас малювання на гільзі в с. Прилбичі, у родинному селі праведного митрополита Андрея Шептицького. Діти розмальовували гільзи й слухали пісні УПА. Для мене ці діточки дали велику надію, що ми як нація розквітнемо. Мене вразила атмосфера, що відчувається у цьому благодатному місці. Вдячна о. Андрію Побігущому в допомозі проведення майстер-класу. З вірою та надією в серці на перемогу», – ділиться своїми враженнями п. Ольга.

За два перші дні виставки вдалося зібрати 20060 грн, 100 $ і 20 zł. Усі ці кошти підуть на потреби чоловіка та сина авторки робіт, які стоять на передовій. З них 4600 грн з майстер-класу.

Пригадуємо, що виставка-продаж «Україно, Любове моя» триватиме до 2 червня 2024 року.

Для бажаючих відвідати залишаємо контакт:
0961461724 (о. Андрій Побігущий).

Джерело

Останні новини

У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...
У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...
24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...