«Ніхто не має права заставляти молитися!» – Владика Володимир про молитву як вираз любові, а не обов’язок

-
Post font size
+

Скільки часу в день, на тиждень чи на місяць я присвячую на молитву? Чи я маю для Бога час? Закликав до роздумів єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика в ефірі «Живого Телебачення», перед початком Ісусової молитви, у неділю 4 лютого 2024 року.

Що таке молитва?

«Молитва – це питання мого відношення до Бога. Чи я маю для Нього час? Сьогоднішня людина дуже часто каже: я не маю часу! Не маю часу помолитися, до церкви піти. Людина вживає слово – стрес. З дитячих років з катехизму пам’ятаємо, що молитва – це зустріч і розмова з Богом», – ствердив архиєрей.

Звідки брати силу?

І додав: «Чи ця розмова у молитві мене виснажує чи додає життєдайної сили? Хтось може сказати, що не має часу їсти. Його ніхто не буде заставляти. Хтось не має часу заїхати на заправку, коли бракує пального. Питання куди він в житті далі заїде».

За легендою, – розповідає владика Володимир, – ангели донесли до Бога-Творця, що люди на землі не мають часу на молитву. Бог вирішив до доби додати 25 годину, щоб це була година ля молитви. Але тоді кожен мав свої думки і цей час використовував для своїх власних потреб. Зрештою ніхто не має права когось заставити молитися. Побожні люди були вдячні, що мали додаткову годину для молитви і добрих справ. Тоді Творець вирішив скреслити цю додаткову годину і забрати її з пам’яті людей. Бачимо, що час є нам дарований яким є. Питання для кого і для чого я його використовую.

Молитва – це мій вираз любові!

«Молитва – це не питання обов’язку, а потреби бути в любові. Двоє закоханих людей думають про себе незалежно від того, де перебувають. Не йдеться про те, щоб цілий день стояти в храмі на колінах і занедбати всі обов’язки. Де б я не був чи була я думаю про того, кого люблю. А це і є молитва. Це передусім мій вираз любові, який не навантажує, а додає життєдайної сили», – підкреслив владика Володимир.

Останні новини

У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...
У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...
24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...