Владика Володимир звершив чин похорону Ореста Хамули

-
Post font size
+

У понеділок, 4 березня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла звершив чин похорону директора АТП 1 Ореста Хамули.

Архиєрею співслужили військові капелани.

Владика Володимир звернувся з духовним словом підтримки до родини, близьких, друзів, знайомих та колег новопреставленого Ореста Хамули.

«Похорон – це місце, де хочеться мовчати і слухати. Як би це дивно не звучало сьогодні проповідником є сам слуга Божий Орест. Він проповідує до нас навіть, якщо не може відкрити уста. Що він нам сьогодні хоче сказати?» – закликав задуматися проповідник.
Єпископ-помічник зауважив, що люди часом в житті задумуються чи вартує щось робити, бо і так прийде смерть. Хтось каже, що живемо лише раз, а хтось каже, що живемо кожного дня, а раз лише помираємо.
«Дивлячись на новопреставленого Ореста бачимо, що він у житті до чогось прагнув. Він служив людям як міг. Велике мистецтво керівника підприємства чи фірми полягає в тому, щоб його люди не боялися, а шанували. Сьогоднішній день свідчить про те, що люди його поважали», – ствердив архиєрей.

«Хоча біль втрати проникає в наше серце, проте чи задумуємося чи варто боятися смерті? По-людськи боїмося. Але сьогодні слуга Божий Орест вчить, що неварто боятися смерті, а радше змарнованого життя. Одне з другим є взаємопов’язаним. Якщо життя змарноване, втрачене, тоді смерті треба боятися. Якщо життя є добре заінвестованим, тоді смерть – це перехід до вічності. Людина бере, що назбирала, що сіяла на життєвому полі. Несе разом з собою. Сьогодні болючий день для родини, для нас всіх. Блаженної пам’яті Орест прощаючись водночас споглядає з певної висоти на нас поглядом вдячності», – сказав він.

«Прикрий момент втрати, прощання, але це є також наша християнська віра, яка нас заохочує до зустрічі. Він вже назавжди залишається парафіянином цього Гарнізонного храму, де старався духовний вимір життя, прийняв святі тайни, зустрів близькість Бога тут на землі. Дуже надіємося, що отримав у вічності в Бога вічні обійми. Разом з Божими обіймами нехай нас надихає дух християнської віри про те, куди ми йдемо. Він заохочує нас інвестувати життя у добрі справи», – додав владика Володимир.

Останні новини

Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...