Духовенству Львівської Архиєпархії представили Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова»

-
Post font size
+

Під час чергової зустрічі духовенства Львівської Архиєпархії в межах діяльності Інституту постійної формації, яка проходила у Львівській духовній семінарії Святого Духа, відбулося представлення Відкритого недержавного пенсійного фонду «Покрова».

Його, з ініціативи Блаженнішого Любомира Гузара, в 2008 році заснував Керівний центр «Патріаршої Курії» УГКЦ.

Представляючи ПФ «Покрова» адміністратор та член наглядової ради ПФ «Покрова», Патріарший економ отець Любомир Яворський, наголосив:

— Мета нашої Церкви — добро людини і гідна старість. Тож ми дбаємо про добро вірних і свого духовенства — учасників цього відкритого недержавного пенсійного фонду. Я неодноразово говорив про виклик, який стоїть перед нашою Церквою, — це наша старість. Тому маємо потурбуватися про пенсійне забезпечення. Ми бачимо демографічну карту і розуміємо, що платників податків непропорційно менше, в порівнянні з тими, хто отримує пенсію. Це питання ще більше загострилося з початком повномасштабної війни, коли багато працездатного населення виїхало з України. На жаль, ця ситуація погіршуватиметься.

Розповідаючи детальніше про діяльність Пенсійного фонду «Покрова», його представники наголосили також на його стабільності та стійкості навіть у кризові часи пандемії та повномасштабної війни.

Пенсійний фонд «Покрова» не лише вчасно виплачує пенсії, а й регулярно інвестує у підтримку країни в такий складний час.

Незважаючи на війну, Фонд продовжує зростати завдяки внескам учасників, які давно знають ПФ «Покрова», і новим — з інших фондів.

Варто зазначити, що велику увагу в ПФ «Покрова» приділяють захисту персональних даних та захисту від можливих кібератак.

Рада Пенсійного Фонду «ПОКРОВА» є його постійним органом управління, що у встановленому порядку здійснює керівництво та контроль за поточною діяльністю фонду, вирішує основні питання його діяльності.

Склад Ради Фонду:

Голова Ради: о. Любомир Яворський, Патріарший економ УГКЦ;

Секретар Ради: о. Олекса Петрів;

Члени Ради: о. Василь Копичин , п. Наталія Паркулаб, п. Оксана Болюк;

Координатор фонду «Покрова» у Львівській Архиєпархії УГКЦ: о. Святослав Онищак.

Варто знати, що:

ВІДКРИТИЙ НЕДЕРЖАВНИЙ ПЕНСІЙНИЙ ФОНД «ПОКРОВА» — фонд з унікальною історією створення, який сьогодні динамічно розивається та входить в ТОП 25 недержавних пенсійних фондів України.

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД «ПОКРОВА» створено одноосібним засновником — релігійною організацією КЕРІВНИЙ ЦЕНТР «ПАТРІЯРШОЇ КУРІЇ» УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ.

«Ми покликали до життя наш пенсійний фонд «ПОКРОВА», дбаючи виключно про соціальний захист наших вірних»
, — сказав Блаженніший Любомир Гузар у жовтні 2007 року під час зустрічі представників УГКЦ та провідних діячів українського суспільства.

«У багатьох країнах світу державна влада збирає із громадян, які працюють, податок для забезпечення старості. На жаль того, що пропонує держава у більшості випадків не вистачає для гідної старості. Тому у додатку до тої державної програми, яка сама у собі є корисна, кожний старається збільшити своє забезпечення на старші роки», — коментував Блаженніший Любомир Гузар своє рішення про заснування Пенсійного фонду «ПОКРОВА».

Основне бажання Блаженнішого Любомира при заснуванні пенсійного фонду: подбати, щоб вірні Церкви могли спокійно та гідно прожити роки своєї старості.

Фото ― Назара Підгребельного
Текст підготувала Наталія Павлишин

Останні новини

7 вересня 2024 року, о 17:30, в Архикатедральний Собор св. Юрія, до 40 річчя відходу у вічність Блаженнішого...
У п’ятницю, 6 вересня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла єпископ-помічник Львівської архиєпархії Владика...
У кожної спільноти є власні вкрай важливі спогади минувшини, власний поколіннєвий контекст. Але минуле — це не просто...
5 вересня 2024 року в Національному університеті «Львівська політехніка», за участі єпископа-помічника Львівської архиєпархії Владики Володимира, відбулася презентація...
У середу, 4 вересня 2024 року, у приміщенні курії Львівської Архиєпархії Протосинкел Владика Володимир представив п. Оресту Чемерису,...