У Шпиталі Шептицького молитовно відзначили 120-ліття від дня заснування

-
Post font size
+

У понеділок, 27 листопада 2023 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир звершив Архиєрейську Божественну Літургію у каплиці Шпиталю, з нагоди 120-ліття його заснування.

У проповіді архиєрей наголосив на покликанні кожного християнина – бути у Царстві Небесному.
«Сьогодні чули євангельське слово Луки (Лк.14,12-15.), який також був лікарем і водночас євангелистом», – зауважив проповідник.

Він пояснив, що тут найперше йдеться про те, що Ісус в домі одного з фарисеїв попросив на вечерю чи бенкет запрошувати радше убогих, калік, а не своїх приятелів чи багатих.

«Це може бути для нас певним парадоксом, бо коли ми справляємо банкет чи урочистість, то запрошуємо знайомих людей чи наших друзів. Йдеться про інший вимір – ми збираємося на Євхаристію, яка є трапезою між двома трапезами. Перша трапеза відбулася в Едемському саді, де Адам з’їв яблуко, кінцева буде в Царстві Небесному, а Євхаристія є між ними. Якою буде ця трапеза ми не знаємо, але кінець Євангелії розкриває суть цілого євангельського уривку, бо йдеться про наше покликання бути разом у Царстві Небесному», – зазначив єпископ-помічник.

«Запрошення на Євхаристійну гостину вже є купленим для нас тут. В той час як на цей бенкет в Царстві Небесному Ісус викупив для нас через свою смерть і воскресіння», – додав він.

Також владика Володимир привітав усіх присутніх з ювілеєм – 120 років, подякував за служіння персоналу і побажав усім Божого благословення, а хворим одужання.

«За цей час ми пройшли великий шлях, присвятивши себе піклуванню про фізичне та ментальне здоров’я наших пацієнтів. Це не просто заклад, це частинка історії, в яку ми вкладаємо свою гордість та захоплення. І це лише початок! Наш Шпиталь – це не тільки історія, але і відданість, любов та турбота про наших пацієнтів!» – зазначають у Шпиталі.

Довідка: Шпиталь Шептицького — приватна клініка у Львові, заснована у 1903 році з ініціативита благословення праведного митрополита Андрея Шептицького. Унікальна медична установа, яка надає високоякісну медичну допомогу. Це заклад, який надихається історією і прикладом самопосвяти свого Засновника – Митрополита Андрея Шептицького і відомих лікарів Шпиталю, що були віддані справі порятунку життя Людини. Сьогодні Шпиталь творить ефективну і сучасну медицину, створює доступ до якісної медичної послуги, реалізовує масштабні програми профілактики і лікування пацієнтів, дбає про освіту студентів і професійний розвиток медичних працівників України.

Фото – Шпиталь Шептицького

Останні новини

У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...
У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...
24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...