«Постараймося ходити в світлі»: У Семінарії відбулися реколекції для дружин священників Львівської архиєпархії

-
Post font size
+

25 листопада 2023 року, Архиєрейською Божественною Літургією, яку звершив єпископ-помічник Львівської архиєпархії розпочалися реколекції для дружин священників Львівської архиєпархії.

Духовним провідником цього року був отець Андрей Павлишин, ЧСВВ.

У проповіді владика Володимир скерував увагу присутніх на Вифлеємське світло, до якого ми всі як Церква мандруємо в час Різдвяного посту.

“Ми збираємося цього суботнього ранку на наші реколекції. Чуємо євангельське слово життя. Ісус сходить з гори Преображення. Він сходить і робить чудо – зцілює людину”, – зазначив проповідник.

Про це зцілення, – продовжує далі владика Володомир, – його просив батько, бо ми маємо стереотип, що в наших родинах мама є здебільшого відповідальна за релігійне життя. Не завжди так є. Сьогодні чуємо, що батько просить за свою дитину.

“Священники, ваші чоловіки, також стоять біля престолу, просять Бога за дітей, за народ, за вас. Просять за справедливий мир. Але ми ще не зійшли згори. Тому що ми є на горі. Духовна віднова, реколекції – це особисте пережиття Тавору, звідки йде особливе світло. Це є зустріч світла. Ця зустріч особливо набирає актуальності в час Різдвяного посту. Ми йдемо разом до Вифлеємського світла. Це не є лише дорога до світла. Це прагнення ходити в світлі. Тому постараймося сьогодні щонайменше так зробити…”, – попросив єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

Як розповіла пані Віра Ценглевич, директор Катехитичного центру Львівської архиєпархії такі реколекції є перш за все доброю нагодою для духовної віднови.
“В такий спосіб Церква проявляє увагу та висловлює вдячність дружинам нашим священників за їхнє служіння для Церкви і за підтримку й їхнє розуміння служіння їхніх чоловіків- священників.

Духовний провідник цих реколекцій отець Андрей Павлишин розповів у коментарі для пресслужби Львівської архиєпархії, що цьогорічні реколекції мали три науки і три теми.

“На наших реколекціях ми говорили про сім’ю, її труднощі. Також торкнули теми жертви Христа і нашої особистої участі в ній. А відтак завершили духовну науку розмовою про нашу особисту молитву і мої відносини з Христом. Старався відчути духовні потреби і допомогти учасницям практично використати цей час для їхнього духовного зросту”, – розповів о. Андрей Павлишин.

Останні новини

Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий день перемоги життя над смертю, добра над злом, правди...
Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...
У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...