«Сучасна війна загострила кризу батьківства в Україні», – Владика Володимир у Східній Колегії м. Айштет

-
Post font size
+

Одного разу на цвинтарі зустрів хлопця біля могили свого батька. Я запитав в нього, ким він би хотів бути. Цей хлопець не задумуючись сказав, що хоче бути військовим як його тато, бо його тато – Герой. Поділився єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир під час проповіді у Східній Колегії м. Айштет (Collegium Orientale) у суботу, 28 жовтня 2023 року в межах свого візиту до Німеччини, який розпочався у понеділок 23 жовтня 2023 року.

У світлі сьогоднішнього євангельського слова (Лк. 7.1-10) про начальника синагоги і його слугу, який був хворим, проповідник розповів про соціальний вимір людського життя, а також віру заступництва.
«Знаний чоловік просить за свого слугу. Він мав велику владу і силу, але не міг зцілити свого слугу. Саме про це він просив Ісуса Христа», – зазначив архиєрей.
Відтак проповідник звернув увагу на виклики війни, які переживає український народ внаслідок російської агресії проти України.
«Сучасна війна принесла багато лиха в наш дім і в наше суспільство. Криза батьківства через це тільки поглиблюється, бо діти втрачають своїх батьків», – ствердив він.
Владика Володимир розповів про зустріч з хлопчиком, сином загиблого Героя на війні, на Личаківському кладовищі у Львові, біля могили його батька. Маленький хлопчик зі захопленням мріє стати військовим і наслідувати свого тата.
«Ми називаємо наших загиблих героїв – ангелами світла. Надіємося, що вони є причисленими до небесного персоналу. Ангел – заступник, покровитель. Також просимо їхньої допомоги», – сказав єпископ-помічник.
Насамкінець владика Володимир підкреслив, що хоч ми маємо досвід зустрічей різних делегацій, проте найважливішим є те, що Ісус Христос приходить на престіл, до нашої спільноти, до нашого серця. Відтак закликав старатися про це пам’ятати.

Останні новини

Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...