Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря обрали співголовою Львівської Ради Церков і релігійних організацій

-
Post font size
+

25 серпня у Домі Франка у Львові під головуванням начальника Львівської ОВА Максима Козицького відбулося третє засідання Львівської Ради Церков і релігійних організацій (Рада Церков).

У засіданні взяли участь представники різних релігійних спільнот області, а також профільний заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, радниця начальника ЛОВА, очільниця Координаційного центру підтримки цивільного населення при ЛОВА Галина Бордун, керівництво департаменту з питань культури, національностей та релігій.

Члени Ради розглянули два питання:

переобрання згідно з терміном співголови Ради;
розширення обласної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки населення через співпрацю з релігійним середовищем області.

За рішенням членів Ради новим співголовою обрали Архієпископа і Митрополита Львівського УГКЦ Ігоря. Раніше цю посаду обіймав Митрополит Львівський ПЦУ Владика Макарій.

Нагадаємо, що згідно з розпорядженням начальника ЛОВА про Раду Церков, саме він є постійним головою Ради, а співголова, представник релігійної спільноти, переобирається щопівроку.

«Щиро вітаємо Владику Ігоря з обранням співголовою Ради Церков. Проповіді Владики, думки та саме життя надихають. Радію, що починаємо наступний етап життя Ради Церков під проводом Владики Ігоря», – прокоментував обрання нового співголови Ради Церков Максим Козицький.

Члени Ради також обговорили залучення релігійних служителів до психологічної підтримки людей, які її потребують у зв’язку з повномасштабною російсько-українською війною. Йдеться, перш за все, про тих, хто звертається до координаційних офісів РВА з таким запитом – ВПО; людей, які під час війни втратили своїх близьких; людей, чиї близькі воюють, перебувають у полоні ворога або зникли безвісти.

Із кінця вересня у Львові та громадах області планують організувати денні зустрічі психологів та священників для спільної координації зусиль у наданні психологічної допомоги. До цієї роботи вже погодилися долучитися партнери (благодійні організації) Координаційного центру, повідомила радниця начальника ЛОВА, очільниця Координаційного центру Галина Бордун.

За інформацією ЛОВА

Останні новини

У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...