«Ми в Хорватії молимося, щоб війна якомога швидше закінчилась перемогою України»: Львівську Архиєпархію відвідав єпарх Крижавецький владика Мілан Стіпіч

-
Post font size
+

У п’ятницю, 11 вересня 2023 року, Львівську архиєпархію відвідав єпарх Крижавецький владика Мілан Стіпіч. Архиєрея супроводжували: о. Ненад Краячіч, директор єпархіяльного Карітасу та о. Корнилій Яремак, ЧСВВ.

Владика Мілан стіпіч звершив Божественну Літургію у співслужінні єпископа-помічника Львівської Архиєпархії владики Володимира та духовенства.

У проповіді єпарх Крижавецький коментуючи уривок євангельського читання, звернув увагу на софізм, який видумали садукеї, щоб спіймати Ісуса Христа на неправді.

Для Бога немає смерті. Хто перебуває з Богом – ніколи не зазнає смерті. У воскресінні все те, що було дороге людині , стане другорядним. На першому місці, в самому серці буде Господь”, – зазначив проповідник.

Архиєрей підкреслив, щщо такі твердження мають величезне значення для нас. Тому ми і служимо Службу Божу за покійних, бо розуміємо, що смерть їх не поглинула.
Вони довірилися Богові, а ми сьогодні виявляємо віру у Воскресіння і вічне життя, а також духовно передаємо їхнє життя у Божі руки”, – сказав владика Мілан.

Відтак проповідник запевнив українців у солідарності хорватського народу з українським у війні росії проти України.

Хорватія теж пережила війну двадцять п’ять років тому. З цієї причини ми можемо вас розуміти. Ми в Хорватії молимося, щоб війна якомога швидше закінчилась перемогою України і настав справедливий мир. Хорватія прийняла десятки тисяч українських біженців, а греко-католицька Церква постійно ними опікується”, – зазначив він.

Архиєрей розказав, що катедральний собор у Криживцях постійно приймає біженців, організовує культурні і навчальні заходи, а також надає матеріальну допомогу.

Але завжди мусимо пам’ятати, що на всі виклики цієї страшної війни відповідь може дати Христос”, – підкреслив єпископ з Хорватії.

Дорогі браття і сестри, завжди скріплюймо цю віру у життя в Бозі своєю молитвою, особливо складаючи молитовні жертви за тих, які віддали своє життя, захищаючи нас, і за всіх християн”, – закликав Преосвященний Мілан.

Опісля Божественної Літургії владика Мілан молився в крипті собору біля домовин попередніх очільників УГКЦ: праведного митрополита Андрея, патріарха Йосифа, особливо увагу звернув на Теребовлянську ікону Пресвятої Богородиці, що була коронована під час візиту святого папи Івана Павла ІІ, відвідав Митрополичі палати, сади та приміщення курії Львівської Архиєпархії, де зустрівся з працівниками.

Останні новини

Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...
Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...