Церква дружня до дитини | 2. Вишкіл волонтерів у спільноті «Вознесіння сердець»

-
Post font size
+

Працювати, дружити, поважати. Презентуємо наступний проєкт «Церкви дружньої до дитини» – навчання волонтерів для роботи з людьми з неповносправністю у спільноті «Вознесіння сердець» при парафії Вознесіння Господнього.

На території парафії – 10 сімей, в яких є діти з різним ступенем розумової неповносправності. Для цих родин при церкві Вознесіння Господнє організували спільноту «Вознесіння сердець». Там ці діти та молоді волонтери разом спілкуються, дружать, організовують активності та табори.

«Цей наш проєкт спрямований на те, щоб пожвавити роботу нашої спільноти. Ми організували вишкіл нових волонтерів, щоб доєдналися до нашої спільноти та допомагали нашим друзям. І, власне, цей вишкіл спрямований не те, щоб навчити їх як себе поводити з такими особами, як із ними спілкуватися. І, що найважливіше, просто бути з ними», – розповідає о. Тарас Жеплинський, капелан спільноти «Віра і Світло» при парафії Вознесіння Господнього УГКЦ.

В середовищі парафіяльної молоді сформували команду з 16 людей, які пройшли вишколи, і тепер з радістю допомагають у спільноті людям із неповносправністю: «Вони – дуже щирі, люб’язні, мають такі самі хобі як і ми. Вони мають свої почуття, можуть любити, кохати. Також вони мають особисті кордони, які треба поважати», – розповідає волонтерка Анна.

Сформована група молодих волонтерів буде залучатися до проведення спільних молитов, зустрічей, реколекцій, таборів спільноти «Вознесіння сердець». Також у найближчих планах парафії – зібрати кошти та організувати літній кількаденний відпочинковий табір із сім’ями дітей з розумовою неповносправністю.

Нагадаємо, у проєкті Центру гідності дитини УКУ 10 парафій пройшли навчання, отримали фінансову підтримку та втілили її на облаштування просторів, дружніх до дітей. Майстерня «Церква дружня до дитини» з парафіяльними командами проходила в Українському католицькому Університеті наприкінці 2022 року. З березня по травень учасники реалізовували свої ідеї.

Останні новини

Світлий вівторок Ді 2,14-21; Лк 24,12-35 (о. д-р Турконяк Р.) Храм Воскресіння Христового, Львів 07.05.2024. Ісус помер, а...
У день світлого празника Воскресіння Христового владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні військових капеланів Львівської архиєпархії...
З материнського лона Церкви сьогодні народжується священик. Ми стаємо свідками і учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Романа. Він...
Світлий понеділок Ді 1,12-17,21-26; Ів 1,18-28 (о. д-р Турконяк Р.) Винники 06.05.2024. Уривок із книги апостольських Діянь описує...
Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...