Митрополит Ігор освятив волонтерський центр парафії Пресвятої Богородиці Володарки України

-
Post font size
+

На парафії Пресвятої Богородиці Володарки України у Львові в неділю самарянки відбулося декілька знакових подій. Передовсім, із душпастирським візитом побував Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор.

– Ця грішна жінка, яку Ісус не посмів, впрост, тривожити за гріх, не дорікав їй за негідне життя, навпаки, вона почула дуже виразні й значущі слова від свого співбесідника: «… Я, що говорить з тобою, є ним» (Ів 4,26), тобто, Месією. Так виразно про свою місію, про себе, що він – Месія, Ісус, майже, нікому не говорив, здогадуючись, що його не зрозуміють, будуть спокушатися та не вірити. Коли Ісус називав Бога своїм Батьком, юдеї не вірили йому, казали, що біса має та називали його самарянином, а він відзивався: «А коли я правду кажу, – не вірите мені» (Ів 8,45). Мабуть, у лагідних словах Ісуса, якими він просив напитися води, самарянка відчула таку прихильність та любов, з чим вона не могла порівняти ні п’ятьох чоловіків, яких знала, ні жодної іншої особи, що зустрічала на своїй життєвій дорозі. Розмова з Ісусом внесла зміну в духовне життя самарянки. Почуті слова, можливо й не такі приємні, але правдиві, внесли переворот в духовну поставу жінки… Повернулися апостоли, розмова жінки з Ісусом завершилася, але не завершилася діяльність самарянки!? Вона залишила свій посуд з водою при криниці й поспішала у місто, щоб повідомити людей про її зустріч з чоловіком, який сказав правду про її життя, підозріваючи, що він – Христос! – зазначив у своїй проповіді Митрополит.

А також наприкінці виголошеного духовного слова закликав:

Прислухаймося до Господніх слів, нав’язуймо з ним контакт у наших молитвах, зробімо кращими наші відносини із ближніми! Довіряймо Месії, бо він пропонує свого духовного напою, який гасить спрагу духа! Вчинімо наше життя так, щоб ближні, дивлячись на нас, на наше свідчення в житті, наверталися та вірили в Бога!

Із нагоди Дня матері Митрополит вручив подячні грамоти волонтерам.

Натомість від Львівського обласного козацького товариства владику Ігоря, за підтримку воїнів та вимушено переміщених осіб, нагородили орденом Пресвятої Богородиці. А благодійникам та громадським діячам – подяки.

Після Архиєрейської Літургії Митрополит освятив волонтерський центр «Знесіння», який вдалося створити завдяки небайдужості вірян.

У цьому волонтерському центрі під час війни збираються вірні цієї парафії, щоб спільно реалізовувати різні корисні ініціативи для перемоги. Також це місце стане простором, де воїни, які після поранення перебувають на реабілітації, зможуть творити спільні проєкти.

Окрім цього, Архиєпископ відвідав святковий концерт із нагоди Дня матері, який підготували вихованці парафіяльного мистецького центру. Свято відбувалося на подвір’ї храму, де для дітей та підлітків творений простір, де вони провадять своє дозвілля.

Більше фото – на нашій сторінці у фейсбуці.

Останні новини

Світлий вівторок Ді 2,14-21; Лк 24,12-35 (о. д-р Турконяк Р.) Храм Воскресіння Христового, Львів 07.05.2024. Ісус помер, а...
У день світлого празника Воскресіння Христового владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні військових капеланів Львівської архиєпархії...
З материнського лона Церкви сьогодні народжується священик. Ми стаємо свідками і учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Романа. Він...
Світлий понеділок Ді 1,12-17,21-26; Ів 1,18-28 (о. д-р Турконяк Р.) Винники 06.05.2024. Уривок із книги апостольських Діянь описує...
Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...