«Важливо пам’ятати, що ми є руками і устами Бога у світі», – Владика Володимир звершив священниче рукоположення Ярослава Левка

-
Post font size
+

Сьогодні ми стаємо свідками та учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Ярослава. Він прагне у священстві писати свою історію наслідування Ісуса Христа. Священство не є легкою прогулянкою, це служіння, а передусім шлях до вічності. Для священика важливо бути близьким приятелем Ісуса Христа, плекати з Ним глибокі відносини. Зрештою, це є завдання та привілей кожної людини! Про це сказав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у суботу 13 травня 2023 року, під час Божественної Літургії в Архикатедральному соборі святого Юра, у якій відбулося священниче рукоположення Ярослава Левка.

«Нині звершуємо свято апостола Якова, брата Івана Богослова, як це наголошено в церковному календарі та літургійних текстах. Підкреслюється авторитет постаті апостола Івана, який був улюбленим учнем Ісуса Христа. Але правдиве загартування він отримав на Хресній дорозі свого Вчителя», – зазначив на початку проповіді архиєрей.

В сьогоднішній Євангелії, – каже проповідник, – є мова про ще одну авторитетну особу, апостола Петра. Він разом з товаришами всю ніч ловили рибу і нічого не впіймали. Бо надіялися на себе, на власні сили, навіть на власну професійніть. Петро вважався фаховим рибаком, тому спочатку сумнівався, що Ісус просить закидати сіті вдень, якщо нічна риболовля була безуспішна. Але на слово Ісуса або чисто з поваги закинули сіті і сталося чудо, сіті наповнилися рибою.

«Що робилося в серцях Петра, Якова та Івана? Напевно вони відчували захоплення і страх. Вони почали розуміти, що зустріли надзвичайного проповідника. Що більше, коли людина наближається до Бога, бачить себе в Божому світлі, то усвідомлює власну гріховність і недосконалість. Як важливо слухати і послухати Бога», – пояснив він.

Владика Володимир наголосив, що кожному християнину важливо вірити, що Ісус є з нами, так як був з народом на березі генезаретського моря. Ісус кличе до учнівства, до наслідування. Ба більше благословенна та людина, яка цей голос чує і відповідає на нього.

«Ми можемо подумати: Якщо б нам так з’явився Ісус Христос, ще б допоміг в якійсь справі? Християнство не є релігією сенсацій, це стабільне життя з Богом. Від Бога ми отримали багато. Ми напевно мали в житті глибокі духовні пережиття, які нас надихають. Ісус входить в життя людини також тоді, коли людина цього не очікує, промовляє її мовою, дуже зрозуміло. Так як промовив до апостолів в час риболовлі», – сказав проповідник.

«Все на землі має свою міру. Також стабільність чи міцність стосунків залежить від їхньої глибини. В чому і на якій глибині закорінені мої стосунки з Богом, з ближніми, з собою? Важливо пам’ятати, що люди, також ми, є руками і устами Бога у світі. Є різні покликання, різні людські дороги, але ціль одна – прямувати до щасливої вічності», – додав владика Володимир.

По завершенні Божественної Літургії владика Володимир наголосив, що сьогодні найперше є день вдячності Богові за дар життя і покликання отця Ярослава. Відтак подякував батькам, рідним, семінарії та парафії Успіння в пустомитах за те, що товаришували о. Ярославу на дорозі священничого покликання.

«Будь братом Івана Богослова і близьким родичем Ісуса Христа», – побажав архиєрей.

«Сьогодні як ніколи розумію слова Святого Письма: Ти утаїв це від премудрих та розумних і відкрив те дітям” (Лк. 10.21) . Дякую Богові, що Він дозволив бути його священником. Обіцяю, що буду можливо недосконалим, але все ж інструментом у руках Господніх», – сказав у подячному слові о. Ярослав Левко.

Насамкінець нововисвячений ієрей уділив усім приміційне благословення.

Останні новини

У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...