«Лікар служить життю»: відбулася травнева молитовна зустріч для медиків у соборі Юра

-
Post font size
+

У перший понеділок травня, 1 травня 2023 року, в Архикатедральному соборі святого Юра відбулася молитовна зустріч для працівників медичної сфери.

Молитовний вечір розпочався Божественною Літургією, під час якої усі бажаючи мали змоги приступити до святої Тайни Покаяння.

З духовним словом до працівників медичної сфери звернувся настоятель Архикатедрального собору святого Юра митрофорний протоієрей Роман Кравчик.

У духовному слові отець Роман наголосив, що в цій Божественній Літургії в особливий спосіб молиться за працівників медичної сфери.
«Бажаю вам, щоб ви мали віру і йдучи до хворих, йшли з Ісусом. Просіть думкою в Ісуса: дай мені сили та віри вилікувати цю хвору людину. Дай сили допомогти їй. Ви будете успішні, якщо так будете приходити до Ісуса», – підкреслив настоятель Архикатедри.

«Дорогі лікарі, будьте добрими приятелями й товаришами Ісуса Христа. Товаришуйте з Ісусом! Будьте вірні йому. Як це робити? Щоб бути добрим приятелем Ісуса Христа треба часто приступати до сповіді і приймати Святе Причастя», – звернувся о. Роман Кравчик.

Відтак єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир очолив Молебень до Пресвятої Богородиці.

Владика Володимир подякував медичним працівникам за їхнє служіння, а також підкреслив потребу молитися за своїх пацієнтів.

«Ми сюди прийшли, щоб слухати і почути. Може складатися враження, що це певна втрата часу, але в цьому часі є щось важливе. Але хто не вміє слухати, той не зможе служити і щось мудрого робити», – зазначив архиєрей.

Владика Володимир подякував душпастирям Архикатедрального собору за командну працю в організації цього молитовного вечора.

«Місяць травень є місяцем матері, Богородиці та життя. Коли ж ще може бути кращий час, щоб це почати? Лікар служить життю. Лікар служить людині», – зазначив він.

Пригадавши про жінок-мироносиць, які йшли до гробу, щоб послужити Христові, архиєрей зауважив, що Ісус з’являється найперше тим, хто хоче йому послужити. «Вони втратили час, але зустріли воскреслого. Так само і ми. Час проведений з Богом ніколи в житті не буде втраченим», – наголосив владика Володимир.

«Нехай Пресвята Богородиця буде для нас прикладом такого служіння, бо вона сама потребувала опіки, але пішла послужити ще більш потребуючій, своїй тітці Єлизаветі. Ми всі вигоряємо: священники, єпископи, лікарі. Чому? Бо ми люди. Тут головним питанням є те, де ми будемо шукати джерело, щоб знову горіти, щоб мати силу, світло, тепло. Саме тут, в храмі у Святому Причасті. Бо інакше ми не будемо мати силу свідчити, щось запропонувати. Бо неважко бути християнином неділю у храмі, а на тижні, в повсякденному житті це набагато складніше», – сказав Преосвященніший Володимир.

«Ще одним наміренням цього вечора, окрім молитви за медиків є молитва за пацієнтів. За хворих людей. Ми так багато говоримо про них на нарадах, на різних курсах чи консиліумах. Пам’ятаймо, що про цих людей дуже важливо говорити з Богом. Велику справу роблять наші медичні капелани, які служать по лікарнях. Священник в лікарні молиться Святу Літургію. Ми не раз чекаємо високопосадих людей з візитом на місце нашої праці, а бачимо, що до нас сам Господь Бог готовий прийти. Нічого дорожчого бути вже не може. Тому приймімо його і будемо мати силу служити на взір Богородиці», – додав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

Насамкінець усі присутні помолилися молитву до святого Герарда перед іконою з мощами святого.

Фотоальбом зустрічі

Останні новини

Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...