«З нагоди ювілею, зробімо іспит сумління»: Владика Володимир звершив молитву в межах святкування 25-річчя Кримінально-виконавчої служби Міністерства юстиції України

-
Post font size
+

У п’ятницю, 21 квітня 2023 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра та Павла відбулася молитва з нагоди 25-річчя створення Державного Департаменту України з питань виконання кримінальних покарань. Моління звершив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир у співслужінні військових та в’язничних капеланів.

У своєму душпастирському слові владика Володимир подякував працівникам кримінально-виконавчої служби за служіння в’язням, а також закликав з нагоди ювілею зробити іспит сумління: За те, що вдалося подякувати Богові, а за що не вдалося – перепросити. А також зробити собі постанову – що можливо в своїй роботі зробити краще.

«Молитва – це дуже гарний відрізок святкування. Важливо помолитися за нас самих, а також за тих, хто поручений нашій спільній опіці», – підкреслив владика Володимир.

«Дуже часто мені доводиться чути від вас чи від службовців, що ви є в певній системі, де наказують що і як робити. Часто ми можемо почуватися заручниками системи. Але хто творить систему? Люди! Кожна людина творить систему. Також кожна людина має шанс ту систему змінювати на добре. Зробімо свій внесок, щоб система ставала щораз кращою», – закликав архиєрей.
«Проте кожен з нас має покликання служити. Уявіть собі, якщо кожен з нас зможе хоча б одному в’язню допомогти стати кращим, тоді кращими стануть і його родина і суспільство загалом», – наголосив він.
«Ми святкуємо 25 років становлення пенітенціарного служіння тут в нас в Україні. Це є срібний ювілей. Маємо також шанс зробити іспит сумління: Подякуймо Богові за те, що вдалося. Перепросімо Бога і ближніх за те, що не вдалося». Відтак зробімо собі постанову робити ще краще те, що можна змінити. Ще раз всіх вітаю. Нехай Господь Бог товаришує у подальшому служінні», – додав владика Володимир.

Референт у справах в’язничного капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Тарас Мирка подякував працівникам пенітенціарної служби.
«Кожен із нас, капеланів, пригадує своє перше служіння у в’язниці. Дякую всім працівникам служби за те, яку важку працю виконуєте. Дякую за те, що ми – разом. Пам’ятайте, що капелани постійно моляться за вас», – запевнив капелан в’язнів.
Відтак з благословення Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря було вручено орден святого Юрія 3 ступеня першому заступнику начальника Департаменту з питань виконання кримінальних покарань полковнику внутрішньої служби Кощинцю Віктору ; начальнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції капітану внутрішньої служби Тимочку Ігореві; начальнику державної установи «Личаківська виправна колонія (№30)» – начальнику арештного дому полковнику внутрішньої служби Пауку Олегові; начальнику державної установи «Львівська установа виконання покарань 19» полковнику внутрішньої служби Кутовому Вадимові.
Також владика Володимир вручив подяки працівникам пенітенціарної служби.

Відео молитви – тут

В межах святкування, як ми повідомляли, владика Володимир освятив каплицю у Личаківській виправній колонії №30

Перше фото – Роман Дацьо

Останні новини

Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...
Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...