«Апостол єдности» ― відбулося відкриття ювілейного року 400-річчя мучеництва священномученика Йосафата

-
Post font size
+

9 квітня 2023 року у Львівській національній філармонії імені Мирослава Скорика відбулося відкриття ювілейного року 400-річчя мучеництва священномученика Йосафата «Апостол єдности».

Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор привітав присутніх на урочистому заході, зазначивши:

― Святий Йосафат був людиною, яка поборола страх смерті. Це приклад святості. Згромадження сестер священномученика Йосафата від Апостольської Пенітенціарії отримало декрет про повний Відпуст на звичайних умовах для вірних, які відвідають монастирську каплицю упродовж року. У Львівській Архиєпархії ми матимемо один день, коли це буде ― попередимо. Нам важливо вшановувати нашого святого. Для цього зібрана робоча група, яка напрацювала план заходів, які відбуватимуться у нашій Архиєпархії.

Як підкреслила ведуча мистецької програми Марія Христинич, «у час Великого посту і в час війни всі ми маємо складати іспит совісті. А також вчитися в Господа прощати, а в Матері Божої ― любити». То присутні на події духовно заглиблювалися у музичні твори, які розкривали сутність страждань Ісуса Христа та Його Пресвятої Матері.

Під час вечора прозвучав твір сестри Марії Слєпченко STABAT MATER для солістів, хору та камерного оркестру, а також ораторію Олександра Козаренка «Страсті Господа Бога нашого Ісуса Христа» — 10 антифонів наспіву Острозького для читця, солістів, хору, органу й оркестру.

Мистецьку програму виконав хор та оркестр Заслуженої академічної капели України «Трембіта» та Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії.

Солісти: Ілона Опікула (сопрано), Діана Піпаш (меццо-сопрано), Олеся Бубела (сопрано), Лілія Нікітчук (меццо-сопрано), Роман Трохимук (тенор), Володимир Шинкаренко (бас).

Читець: актор Петро Радейко.

Диригент — Сергій Якобчук.

Автор проєкту ― науковець та дослідних, співзасновник Благодійної фундації «Андрей» Михайло Перун.

Останні новини

"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....
Цими вихідними, 12-14 квітня, у Зарваниці зібрані духівники, координатори, голови осередків молодіжного руху нашої Церкви «Українська молодь —...