«Молимося за вас і вашу витривалість»: Владика Володимир звершив Молебень для родин загиблих Героїв

-
Post font size
+

У першу неділю березня, 5 березня 2023 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра та Павла владика Володимир разом з військовими капеланами звершив Молебень до Пресвятої Богородиці для родин загиблих Героїв України у загарбницькій війні росії проти України.

Архиєрей звернувся з душпастирським словом підтримки до рідних загиблих, запевнивши їх у молитві та побажав витривалості пережити біль втрати.
«Збираємося у наві нашого Гарнізонного храму в присутності фотографій наших Герїв. Це творить нам родинну атмосферу. Збираємося на молитву, бо розуміємо, яку молитва має силу для нас християн», – зазначив єпископ-помічник.
«Біль втрати є невимовним. Очевидно рани будуть гоїтися, хоча шрами чи рубці залишатимуться. Як нам собі з тим дати ради? Найперше тут допомагає усвідомлення, що людина кінцево не помирає, вона переходить до вічності. Ми дуже добре знаємо, що є безсмертна душа», – наголосив він.

Владика Володимир підкреслив важливий момент спільної молитви духовенства і рідних Героїв перед іконою Пресвятої Богородиці: «Ми молимося за вас, за ваше здоров’я, за вашу витривалість. Розмовляючи з Богом ми тим самим єднаємося з тими людьми, які відійшли до вічності. Бог це правильно регулює. Він є Богом живих і померлих, який творить людину, дає душу. Ми самі до кінця не знаємо як це стається».
«Але знаємо, що навіть через сльози, якщо довіряємо життя Богові, він нас попровадить. Бажаю вам витривалості. Великий піст – це час шліфування нашого обличчя, серця перед Богом. Триваймо у добрі, буде нам легше», – побажав владика Володимир рідним загиблих Героїв України.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....