Освітній центр ім. Ю. Дзеровича пропонує педагогам різнотематичні курси та програми підвищення кваліфікації

-
Post font size
+

«Різдво як стосунки» ― під такою назвою відбулася зустріч вчителів християнської етики, яку організував Освітній центр ім. отця Юліана Дзеровича. Впродовж кількох годин вчителі переживали своє входження у таїнство Різдва Христового, обмірковували постать Ісуса як Давидового воїна, роздумували про Діву Марію та її особливу місію, шукали крадіїв Різдва Христового та тих, хто його спасатиме.

Привітав учасників курсу єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ Володимир.

Очільник Центру отець Юрій Карвацький, розповідаючи про цю зустріч, заглибився в історію створення організації, зазначивши:

― Освітній центр імені отця Юліана Дзеровича, який п’ять років тому заснувала сестра Георгія, був внутрішньою церковною організацією і входила в підпорядкування реферантурі шкільництва, освіти і виховання. На той час цей комплекс називався Освітньо-методичний центр імені Ю. Дзеровича. Тепер ми дещо трансформували діяльність центру, розширивши його смислове наповнення. Ми стараємося вкласти духовний аспекти з перспективи погляду на людину.

Кожен вчитель періодично повинен проходити підвищення кваліфікації, щоб постійно зростати і відповідати вимогам часу. Освітній центр ім. отця Юліана Дзеровича проводить різноманітні курси і, відповідно, має право видавати сертифікати тим, хто пройшов навчання.

Готуючи такі програми для підвищення кваліфікації педагогів, ми стараємося порушувати актуальні теми, затверджуємо ці напрацювання, знаходимо тренерів. Нам важливо, щоб вчителі могли практично застосовувати отриману інформацію. Найбільшим нашим проєктом є щорічна Унівська школа, яка триває 30 годин. Ми постійно вдосконалюємо і оновлюємо її наповнення. Проводимо й менші програми та курси. До прикладу, курс «Різдво як стосунки» тривав чотири академічні години. Його особливістю стало те, що фактично під час обговорення ми ввійшли в новий курс, який базується на фільмі «Католицизм» ― нам його презентувала сестра Климентія Луків. Плануємо запропонувати його як доповнення до навчальної програми християнської етики. Для цього напрацюємо спеціальну методичку та зошит,пояснив отець Юрій.

Очільник Освітнього центру ім. Юліана Дзеровича підкреслив, що навчання проводять не лише для вчителів християнської етики, а загалом для різнопрофільних педагогів. Доєднуються також наставники і викладачі закладів дошкілля та вищої освіти. Тож теми програм, які пропонують в Центрі, дуже різні ― саморозвиток, командотворення, інклюзивна освіта, вивчають багато матеріалів, які стосуються нової української школи.

Останні новини

Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...