Карітас Львів продовжує здійснювати ознайомчі навчальні поїздки по парафіях для залучення їх до соціального служіння

-
Post font size
+

Ми не можемо творити великі справи, а тільки маленькі справи з великою любов’ю!” (Мати Тереза)



Єпархіальна команда Карітасу Львів в складні та непевні дні війни продовжує здійснювати навчальні поїздки та зустрічі із душпастирями та мирянами на парафіях для залучення їх до активного соціального парафіяльного служіння. Відбулась друга навчальна зустріч з парафіяльною громадою в с. Давидів, Звенигородського деканату Давидівської ТГ. Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ»

“Учасники зустрічі ознайомились із ключовими поняттями Парафіяльного Карітасу, його метою та завданнями, переглянули відео із наочним прикладом діяльності такої парафіяльної структури.

Під час зустрічі присутні обговорили 12 кроків започаткування Парафіяльного Карітасу. Визначили проблеми і потреби громади та можливості, які має громада, щоб їх вирішити.

На другій навчальній зустрічі особливо цінною була присутність директора КЗ “Центр надання соціальних послуг Давидівської ТГ” Наталії Степанівни Подвірна.
Наталія Степанівна ознайомила всіх присутніх із загальною кількістю різних соціальних статусів потребуючих, які проживають в їхній громаді, серед яких 41 внутрішньо переміщених сімей, 71 одиноких осіб похилого віку, 30 сімей, які через війну і не тільки опинились в складних життєвих обставинах. Разом із активною командою різного віку працівників центру вони докладають максимально зусиль для покращення життєдіяльності свої ближніх, які опинилися в особливій потребі, однак цього є замало, тому надіється на тісну співпрацю із парафією та нашим благодійним фондом, із яким вже є гарний досвід плідної співпраці у допомозі потребуючим.



Єпархіальна команда вдячна о. Григорію Пашко пароху храму “Різдва Пресвятої Богородиці” за організацію зустрічі, розуміння потреби та сприяння до активізації соціального служіння на парафії “Різдва Пресвятої Богородиці” в с. Давидів”, – повідомляють організатори.

Останні новини

Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий день перемоги життя над смертю, добра над злом, правди...
Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...
У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...