Владика Володимир під час медичної конференції розповів про свій досвід щелепно-лицьової хірургії

-
Post font size
+

Сьогодні, у суботу 3 грудня 2022 року, у приміщенні Гранд Готелю стартувала Міжнародна медична конференція Medcongress, у якій взяв участь єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир. Архиєрей звернувся до медиків з вітальним словом, поділився приватним досвідом щелепно-лицьової хірургії та поблагословив усіх учасників конференції на плідну працю.

У вітальному слові владика Володимир зауважив, що у медицині не може не йти мова про людину. Оскільки людина народила медицину, зокрема хвора людина.
«Завданням медицини є людині послужити», – підкреслив він.

Єпископ-помічник запевнив, що Бог щедро благословляє усіх, хто служить людині, зокрема медичних працівників.

«Звичайно, що дуже важливим є питання діагностики, лікування. Це все служить людині. Той факт, що я тут є має подвійне значення. Ви теж можете собі поставити питання, чому я сюди прийшов, бо як поєднати Церкву, державу, медицину? Скрізь йдеться про людину. Медицина працює для людини, держава складається з її громадян, Церква – це також люди. Все є для людини. Важливо, щоб людина могла з цих ресурсів користати», – сказав архиєрей.

Відтак розповів про свій досвід пережитої операції під час навчання в Австрії, якою йому виправили вроджену ваду щелепи.

«Я прийшов, щоб поставити зуб. Лікарка скерувала до хірурга і пояснила, що потрібно переставити щелепу як шухляду в тумбочці. Зробили мені фотографії, які були у приватному архіві. Настав сьогодні цей день, 3 грудня 2022 року їх витягнути з приватного архіву. Хірург мені на прикладі дерев’яної щелепи все показав, олівчиком зробив зарізи. Сказав, що легше різати тіло, чим коли все поламане. Це було дуже мотивуюче», – розповів він.

«Часто люди не хочуть говорити про такі приватні моменти, але я є вдячний, що мені зробили. Що лікар не просто виконав моє прохання поставити зуб, а перейнявся моїм майбутнім і допоміг мені. Бог щедро благословляє усіх, хто служить людині», – сказав владика Володимир.

Міжнародна медична конференція Medcongress – це простір, на якому фахівці розповідають про надання допомоги пораненим у щелепно-лицеву ділянку у воєнний час; обмінюються досвідом з іноземними колегами, а також діляться новими досягненнями реконструктивної хірургії і травматології щелепно-лицевої ділянки, щоб ще швидше та ефективніше допомагати усім, хто цього потребує.

«Конференцію вдалося організувати завдяки синергії медицини, влади та духовенства. Такі події формують стандарти якості надання медичних послуг, на які українці заслуговують», – ствердив Максим Козицький, Голова ЛОВА.

Останні новини

26 березня 2024 року, у день святкування 10-літнього ювілею Національної Гвардії України, на Львівщині, владика Володимир разом з...
У вівторок, 26 березня 2024 р., у межах діяльності Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ, відбувся навчальний...
Свято Благовіщення дарує велику науку людям, особливо молоді, щоб не боялися казати «Так» Богові. Не завжди є легко...
На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці на парафії в селі Старе Рудно Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську...
Духовенство, монашество та вірні Львівської Архиєпархії щиро вітають Преосвященного владику Володимира, єпископа-помічника та Протосинкела Львівської Архиєпархії, із восьмою...