Єпископ-помічник Львівської архиєпархії звершить молитву за передчасно народжених дітей та їх сім’ї у соборі святого Юра

-
Post font size
+

У четвер 17 листопада, з нагоди Міжнародного дня передчасно народженої дитини (World Prematurity Day) 2022 О 16:00 у Архикатедральному Соборі св. Юра відбудеться Молебень до Пресвятої Богородиці як знак подяки за дар життя. Моління звершить єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир.

Організатор: Львівський обласний неонатальний центр

«Запрошуємо всіх передчасно народжених дітей, їх сімˈї взяти участь у спільній молитві з нагоди Міжнародного дня передчасно народженої дитини», – запрошують організатори.

У коментарі для пресслужби Львівської Архиєпархії владика Володимир в контексті Міжнародного дня передчасно народженої дитини звернув увагу на важливість, як Церкві зокрема і суспільству загалом підтримувати родини, які пережили досвід передчасно народженої дитини.

«Церква як любляча мати дбає про усіх своїх дітей і старається бути поруч з тими, хто потребує лікування ран, зокрема духовних ран. Серед них нашої молитовної підтримки, любові, уваги і тепла потребують передчасно народжені дітки. Бо розуміємо, що передчасна народженість може мати певні наслідки для здоров’я дитини. Чому це стається ми до кінця не можемо знати, але найважливішим є дар життя і те, що батьки дозволили дитині прийти на цей світ», – наголосив архиєрей.

«У цей день, 17 листопада, запрошуємо усіх у соборі св. Юра єднатися у спільній молитві. Передусім чекаємо родини з дітками, як їх називають у народі «ранніми пташками», щоб в молитві до єдиної нашої заступниці – Богородиці, нашої Матері, випросити для них Її особливого материнського заступництва», – додав владика Володимир.

Олена Безпалько педіатр-неонатолог Львівської обласної клінічної лікарні розповіла нам, що на сьогоднішній день недоношеність – одна з основних причин дитячої смертності та високої інвалідизації дітей у цілому світі.

«Так, передчасно народжені діти – народжуються із глибокою незрілістю всіх органів і систем та потребують постійного лікування і піклування. Важливо, що з кожним роком, завдяки новітнім технологіям і можливостям, сучасному обладнанню, професіоналізму та досвіду медиків: лікарів- неонатологів, медичних сестер, молодшого медичного персоналу, загалом усій команді відділення, кількість немовлят, яких вдається виходити та дати їм шанс на здорове життя, зростає. Виходжуванням та лікуванням таких особливих пацієнтів наш Неонатальний центр займається вже десятки років. В склад неонатального центру входять два відділення: відділення інтенсивного та постінтенсивного лікування новонароджених і відділення реабілітації раннього дитинства, Львівська обласна клінічна лікарня (ЛОКЛ)», – зазначила педіатр-неонатолог.

І додала: «З 2015 році наш центр теж долучилася до всесвітньої ініціативи відзначення дня передчасно народженої дитини задля привернення уваги та інформування нашого суспільства про проблему передчасно народжених дітей».

Довідка: Міжнародний день передчасно народженої дитини заснований в 2009 році за ініціативою Європейського фонду по догляду за новонародженими дітьми. Вперше святкування цього дня відбулося у Відні у 2009 році. На площі Святого Михайла було запущено в небо одночасно 500 білих куль – відповідно числу передчасно народжених дітей, які народилися у Відні протягом року. З 2015 році наш центр теж долучилася до всесвітньої ініціативи відзначення дня передчасно народженої дитини задля привернення уваги та інформування нашого суспільства про проблему передчасно народжених дітей. На сьогоднішній день недоношеність – одна з основних причин дитячої смертності та високої інвалідизації дітей у цілому світі.

Останні новини

26 березня 2024 року, у день святкування 10-літнього ювілею Національної Гвардії України, на Львівщині, владика Володимир разом з...
У вівторок, 26 березня 2024 р., у межах діяльності Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ, відбувся навчальний...
Свято Благовіщення дарує велику науку людям, особливо молоді, щоб не боялися казати «Так» Богові. Не завжди є легко...
На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці на парафії в селі Старе Рудно Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську...
Духовенство, монашество та вірні Львівської Архиєпархії щиро вітають Преосвященного владику Володимира, єпископа-помічника та Протосинкела Львівської Архиєпархії, із восьмою...