Допоки триває осінній сезон грибів пропонуємо вашій увазі рецепт з кухні Святоюрського пагорба, яким щедро ділиться Преосвященніший Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ.
Рецепт від владики Володимира
Складники: гриби (на око), гречка (1 скл. вареної), яйце (2-3 шт.), гарбуз чи кабачок (0.5 л. натертого на терці), вівсяні пластівці (1 скл.), цибуля (2 шт.), морква, зелень ( за смаком). Але тут нема чіткого припису, треба діяти на відчуття. Також якийсь складник може більше домінувати, якщо любите саме його…
Спосіб приготування: Відварити гриби і гречку. До цього додати сирі яйця. Відтак запарені пластівці та гарбуз. Опісля додати натерту і зісмажену цибулю з морквою, зелень. Тоді бритванку застелити папером і викласти на неї “фарш”. Перед випіканням необхідно зачекати, щоб майбутній пиріг набряк. Випікати недовго, щоб зарумяніло! Ну а далі їсти…
Зазначимо, що гриби владика Володимир збирає особисто у лісах Бойківщини.