“Тепер кожен перехожий тут затримається, промовить коротку молитву, зробить знак хреста і прославить Бога”,— Владика Володимир освятив каплицю у с. Дмитре

-
Post font size
+

Це є дуже мудра інвестиція у наше майбутнє. Колись наші дітки також запитають хто спорудив цю каплицю і що вона означає і для чого вона тут є. Вона є для молитви. Для того, щоб розуміти, що тут живуть християни. Що тут немає мостів, лише кладка, яка означає зустріч. Міст людина дуже швидко проїжджає і може розминутися, а на вузькій кладці необхідно зустрітися. Важливо, щоб між нами не було бар’єрів, а були кладки у наших відносинах.

Підкреслив владика Володимир у своєму духовному слові під час Молебню до Богородиці та освячення придорожньої каплиці у селі Дмитре (Мельники), сьогодні, у неділю 6 листопада 2022 року.

“Сьогодні нас зібрало це перехрестя. Ми зійшлися тут з різних сторін і сіл, з різних домівок. Тут нас об’єднала Пресвята Богородиця і ця каплиця”, — зазначив на початку слова архиєрей.

Відтак він звернув на уривок сьогоднішнього Євангелія — притчу про сіяча.

“На перший погляд сіяч був недуже добрим робітником. Якщо би сьогодні власник аграрної фірми мав такого працівника, то він би його звільнив.
Бо ¾ зерна пропало. Лише ¼ принесла плід. Але який? Сторицею!
Не знаю чи тут у вас родюча земля і чи є плоди сторицею.

Важливо також розуміти, що ця ¼, яка все ж була збережена, якщо принесла плід сторицею, то це компенсовує всі втрати. Бо таким є Бог. Так є в Нього. Така є його щедрість. То ніби здається, що багато чого втрачено, але воно приносить плід. Якщо ми сіємо, ми не можемо через тиждень збирати плоди.
Треба часу. Плоди потребують росту”, — пояснив єпископ-помічник Львівської архиєпархії.


І додав: “Ми на Молебні чули євангельське слово, в якому Пресвята Богородиця вирушила допомогти більш потребуючій Єлизаветі. Можна сказати, в цьому суспільному контексті чим вона дуже могла допомогти, якщо вона сама була потребуюча. Але вона це зробила, послужила”.

За її прикладом, каже архиєрей, тут також знайшлися добрі люди, які спорудили цю каплицю. Тут, на перехресті наших доріг, куди ми прийшли через кладку, яка об’єднує Мельники і Лани.

“Як важливо, щоб між нами були кладки і мости, щоб між нами ніколи не було непробивних мурів. Ця капличка сьогодні свідчить про людей, які посіяли тут свою жертовність і стали тут також добрими сіячами, які зробили добру справу”,— підкреслив владика Володимир.

“Щиро дякую отцю Петру за запрошення бути з вами. Дякую іншим співбратам у священстві, які були, молилися, всім, хто прийшов. Всім жертводавцям і добродіям цього місця, яка стає одним зі сакральних місць. Тому що воно є освячене. Нехай Господь Бог всім Вам товаришує на Многії і благії літа!” — додав на завершення єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

Останні новини

Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...
Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...