“Хай Господь благословить вас духовною енергійністю, мудрістю розуму, силою волі, рівновагою духа”, ― Митрополит Ігор привітав отця Володимира Грицайка із ювілеєм

-
Post font size
+

Із нагоди 60-ліття пароха храму святого Архистратига Михаїла села Зашків Сокальсько-Жовківської Єпархії Дублянського деканату отця Володимира Грицайка 30 жовтня Митрополит Ігор відслужив Архиєрейську Літургію.

До слова, цю церкву стараннями тодішнього пароха отця Теодора Сембратовича та громади села побудували ще в 1906 року. В 1924 році храм освятив Митрополит Андрій Шептицький. Отець Володимир Грицайко на цій парафії з часу виходу УГКЦ з підпілля, тож понад 33 роки віддано служить громаді села Зашків.

У своїй проповіді Митрополит Ігор звернувся до ювіляра та до парафіян, яким пощастило зростали духовно завдяки служінню цього священника:

― Сьогодні, дорогі та достойні богомольці, молився з вами за усіх вас і особливо, за отця Володимира Грицайка, пароха цього храму, який святкує 60 років уродин! Автор псалмів написав: «Бо всі наші дні пропали, і ми зникли в твоєму гніві. Наші літа прирівнялися до павутини. В них дні наших літ сімдесят років, якщо ж в силах, вісімдесят років, і більшість з них труд і біль…» (Пс 89,9-10). Дорогий отче Володимире, вам ще далеко до сімдесяти, коли почнеться труд і біль, бо Господь ще має якісь позитивні плани для вашого звершення. А, можливо, і в 70 чи 80 років, хвороби не будуть вас тривожити, щоб довершити ще багато добрих та спасенних діл! Дякую, дорогий отче, за ваше витривале та витримане служіння, за позитивний духовний вклад в скарбницю нашої Церкви! Хай Господь благословить вас духовною енергійністю, мудрістю розуму, силою волі, рівновагою духа в труднощах, посилає вам оточення мудрих людей, надихає на звершення молитовного служіння та дає доброго здоров’я на багато років гідного священицького життя! Хай вірні люблять і поважають вас ще більше, а ви любіть їх завжди щиро! Пресвята Богородице, візьми в опіку та під свій омофор цього доброго Божого священика, Володимира Грицайка!

Вітальним листом звернувся до отця Володимира і Блаженніший Святослав. У зверненні зокрема йшлося:

«У цей святковий день дякуємо Господеві за дар вашого життя та за всі дари, якими так рясно вас наділив і ви щедро примножили за роки священничого служіння Богові… Ваше життя повне віданності справі ― пастирському служінню Господеві нашому. За весь цей труд складаємо вам сердечну подяку. Прийміть наші щирі вітання і побажання Божих благословень».

Привітання надійшли і від Єпарха Сокальсько-Жовківського Михаїла.

Парафіяни села Зашків привітали свого пароха віршованими словами вдячності та побажаннями многоліття і Божих ласк.

Отець Володимир свої слова вдячності найперше скерував до Бога і Пресвятої Богородиці, які провадять його на понад тридцятилітній дорозі священничого служіння. Словами подяки звернувся отець і до воїнів, які жертовно боронять наш край від ворогів. Та особливу увагу приділив подяці своїм покійним батькам, завдяки яким пройшов свій 60-літній життєвий шлях у глибокій вірі в Бога, служінню людям.

Окремо священник подякував своїй парафіяльній родині, з якою пережив чимало радісних хвилин, перейшов через різні випробування і за роки служіння виростив не одне покоління вірних нашої Церкви. І, звичайно, своїй сім’ї ― дружині, яка завжди підтримує і радить, а також синові, який за прикладом батька обрав шлях священства.

Про те, з яким трепетом до отця Володимира ставляться його парафіяни і навіть вірні зі сусідніх парафій, зрозуміло з того, як багато добрих слів до нього і про нього прозвучало в цей день.

Останні новини

24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...
Сьогодні на 74-му році життя упокоївся у Бозі митрофорний протоієрей Роман Мірчук, колишній віце-ректор Семінарії у Рудно. Тіло...