Митрополит Ігор освятив новозбудований храм у селі Жорниськах, що на Яворівщині

-
Post font size
+

Для парафіян села Жорниська, що на Яворівщині, сьогоднішній день, 16 жовтня 2022 року, ― історичний, адже для їхньої громади Митрополит і Архиєпископ Львівський Ігор освятив новозбудований храм Покрову Пресвятої Богородиці.

У своїй святковій проповіді Митрополит Ігор зазначив:

― Дорогі вірні нашої Церкви, села Жорниська, ви показуєте свою щедрість, яка виросла збудованим вами храмом! Час, коли уряд росії розв’язав війну проти України, коли наші люди несуть свої заощадження чи позбавляють себе необхідного, підтримуючи наше військо, ви дбали про святу будівлю! Дякую вам, що ви слухалися слів священика, отця Юрія Головка, жертвували свої кошти на будову святого Божого храму! Можливо, хтось, як бідна вдова, давали на храм, що було потрібним для себе!? І Господь не сказав, що вдові не слід було давати останній гріш, лиш, проголосив: «… ця бідна вдова більше від усіх укинула: бо всі ці з свого достатку вкидали в дар [Богові], а вона зі свого нестатку вкинула все, що мала на прожиття» (Лк 21,3-4). Такі щирі відчайдухи трапляються до нашого часу! Ви збудували храм для Господа, в якому молитеся до нього, щоб виблагати необхідної допомоги від нього!..

Дякуючи всім, хто причинився до постання храму Божого, Митрополит попросив Господа, щоб Він винагородив усіх, «починаючи від священика Юрія Головка і, закінчуючи найменшими та найстаршими віком!»

Також владика Ігор підкреслив важливість завершити облаштування церкву і дотримуватися в ній чистоти та порядку:

― Господь знає серце кожної людини і винагородить по відношенню серця до Бога! Доглядайте за храмом, тримайте його в чистоті та порядку, бо це – дім Господа! Приходьте на молитву кожної неділі та свята, навіть, в будень, як маєте можливість, заходьте, щоб привітати Господа, який чекає на нас! Хай Пресвята Діва Марія, до якої заносимо наші моління, виблагає у Свого Сина – Ісуса Христа, закінчення війни та миру на нашій землі! Пресвята Богородице, бережи нас під своїм небесним омофором!

Наприкінці Служби Божої Архиєпископ ще раз звернувся до присутніх, акцентувавши:

― В престолі є часточка Ісуса Христа, Який нас спасає. Пам’ятайте, що кожна Служба Божа ― це наша безкровна жертва Богові, тому так важливо брати участь у кожній Літургії. Нагадую також: щовівторка наша єпархія постить за наших воїнів. Стримайте себе у тому, що можете. В такий спосіб ми жертвуємо задля наших воїнів, які нас захищають.

Знаковим для цієї події стало вручення парафіяльній громаді документу, який засвідчує освячення храму.

Подячні грамоти також отримали жертводавці та ті парафіяни, які зробили великий вклад у будівництво храму.

«Ваша жертовність ― дорогоцінний дар для Христової Церкви та її вірних. Нехай милостивий Господь за ваші благодіяння ради Його святого імені обдаровує вас і ваші родини всякими благами й щедротами та збереже у своєму освяченні», ― зазначено в грамотах.

У своєму зверненні парох храму Покрову Пресвятої Богородиці отець Юрій Головко підкреслив важливість підтримку і допомоги парафіян у зведенні церкви.

― У 2008 році на прохання громади ви уділили благословення на будівництво храму та освятили камінь і хрест. У пастирському зверненні тоді дали нам таку науку: найбільшим і найвищим будівничим є Господь Бог. Жертва на будівництво церкви є дорогою зустрічі з Ісусом, дорогою освячення людини і особливих заслуг перед Господом Богом. Витривалість і молитва є чеснотою у звершенні будівництва храму. Ми завжди і повсякчас відчували Боже благословення. А також велику відповідальність за місію, яка випала на наше покоління. Дякую усім за постійну пожертву, зусилля і розуміння. Дякую за щирі поради і щирі молитви, ― наголосив отець Юрій.

Наприкінці урочистості на подвір’ї храму освятили воду та окропили дзвіницю цього храму.

Останні новини

Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...