«Не всім зможемо допомогти, але важливо, щоб люди несли свої хрести у напрямку спасіння»: Медичні працівники разом з капеланами звершили прощу до Кохавини

-
Post font size
+

Важливо, що ми можемо сказати людині: ти є на добрій дорозі одужання. Божа воля є різна, але ти є на добрій дорозі. Якщо маєш віру, то ти в правильному напрямку несеш свій хрест. Візьмімо собі також молитовне намірення за наших пацієнтів. Про це попросив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир під час проповіді у Кохавині, з нагоди прощі медичних працівників до чудотворної ікони Пресвятої Богородиці Кохавинського монастиря св. Герарда, що відбулася у суботу 24 вересня 2022 року.

Організатор: Референтура у справах душпастирства охорони здоров’я Львівської Архиєпархії УГКЦ.

«Улюблені паломники Кохавинської землі, тут ми зустрічаємося на лоні живої природи у стіп нашої Богородиці!» – привітав медичних працівників владика Володимир з нагоди прощі.
Відтак проповідник звернув увагу на євангельське слово цього дня. На його переконанням, найкращим проповідником є сам Ісус Христос, який скерував сьогодні слово через євангелиста Матея.
«Ми чули про зречення. Навіть чули, як Ісус говорить про те, що якщо б хтось любив батька чи матір більше за Нього, той Його недостойний. Але він не каже ненавидіти тата і маму. Але звертає увагу на пріоритети любові. Чому? Бо хто створив наших батьків? Бог, щонайменше дав їм безсмертну душу
», – прокоментував євангельський уривок архиєрей.

Він зауважив, що сьогодні меедики також поставили собі пріоритети. Багато чого залишили вдома чи навіть на місці праці і приїхали сюди. Чому? Бо, каже архиєрей, вони люблять Бога.
«А також тому, що ми потребуємо внутрішньої сили. Сьогодні ми не прийшли на консиліум, нараду чи бюрократичне засідання. Сьогодні ми прийшли на прощу найперше як християни, які мають безсмертну душу. Ми служимо. Маємо також достатньо хрестів. Якщо би хтось не давав собі раду зі своїми хрестами, то напевно означає, що він їх сам несе. Ісус каже, що треба йти за ним, бо дорога є протоптана. Він також взяв вже цей хрест. Навіть в іншому місці говорить про ярмо, а це упряж для двох. Якщо би хтось хотів сам взяти і тягнути один, то невідомо наскільки б його вистачило», – застерігає проповідник.

Кінцево, каже владика Володимир, ми чули мотивуюче слово про те, що якщо хтось напоїть кухликом води ближнього чи праведника чи менш праведника, той отримає нагороду.
«Я маю надію що медичні працівники подали більше як кухлик води іншій людині.
Пам’ятайте, щонайменше варто водою пригостити когось, хто прийде. Ми подали також добрі ліки, уколи, крапельниці. Найважливіше, що ми подали добре слово і усмішку», – переконаний він.
«Дякую усім сьогодні за гарну співпрацю з нашими медичними капеланами. Сьогодні вони також приїхали разом з вами, щоб вам подарувати розгрішення в таїнстві сповіді. Щоби за вас і з вами помолитися. Візьмімо собі сьогодні намірення молитви за наших пацієнтів. Не всім зможемо допомогти, не всі одужають, але важливо, щоб їхні хрести йшли також у напрямку спасіння
», – додав владика Володимир.

На завершення Божественної Літургії усі присутні спільно помолилися панахиду за померлих медичних працівників в наслідок пандемії, а також тих, хто загинув на передовій у час війни.

Референт у справах душпастирства охорони здоров’я Львівської Архиєпархії о. Тарас Гадомський подякував владиці Володимиру, усім медикам за те, що відгукнулися взяти участь у прощі, а також медичним капеланам за їхнє служіння та відкритість.
«Там, де є єпископ – там є Церква. Сьогодні ми мали можливість молитися разом з владикою Володимиром. Єпископ – це апостол Ісуса Христа у ХХІ ст. Тому маємо сьогодні таку велику ласку і честь мати Вас, Преосвященніший владико, між нами. Дякуємо Вам за відкритість на зустрічі з медичними працівниками”.

Опісля для медичних працівників виступив чоловічий вокальний октет «Орфей». Відтак звершили Молебень біля чудотворного джерела і окропили всіх свяченою водою.
Також присутнім розповіли історію цього чудотворного місця.

Насамкінець відбувся показ етно одягу дизайнерки Оксани Сокол.

Останні новини

Відбудеться щорічна піша проща до святині Львівського передмістя - Годовицької чудотворної ікони Божої Матері Утішительки! Це — одноденна...
Люди десятиліття – NV назвав 100 українців, що з 2014-го визначають життя в країні та ведуть її вперед...
Новий настоятель братів Taize - Матей відвідав Україну, розпочавши свій душпастирський візит з молитви у храмі Святої Софії...
10-12 травня в Брюховичах з благословення Митрополита Ігоря відбувся навчальний модуль для молоді «Сила прославлення», присвячений молитві прослави....
Молодіжна спільнота - як криниця, вона постійно віддає воду, але водночас постійно має приплив нової. Тому вода в...