У Львівському храмі Митрополит Ігор звершив Божественну Літургію з нагоди храмового празника

-
Post font size
+

У неділю, 18 вересня 2022 року, Митрополит Ігор звершив Божественну Літургію з нагоди храмового празника Положення Пояса Пресвятої Богородиці (м. Львів, вул. Головатого, 7а).

Разом зі сотрудниками парафії та запрошеними на святкування ієрархами, Митрополит розпочав молитву.

Під час Літургії владика звернувся із духовним словом до вірян храму, привітавши їх із парафіяльним святом. (Текстова проповідь Митрополита)

У пастирському слові віряни мали змогу почути історію походження свята та знову звернути увагу на цінність реліквії у їхньому храмі – пояс, що був притулений до пояса Богородиці.

Згідно з переданням “Пресвята Діва Марія сама виплела Свій пояс із верблюжої шерсті та передала його апостолу Томі, коли возносилася на Небеса” – підкреслив владика Ігор.

Підсумовуюючи духовне слово до вірних, Архиєрей наголосив на тому, що завдяки невтомній вірі та особливому заступництву Пресвятої Богородиці, християнин отримує численні благодаті, які Господь уділяє кожній людині.

По завершенні Літургії парох храму о. Іван Ковалець разом з парафіяльною спільнотою подякував Митрополиту Ігорю за пастирський візит та молитовне заступництво.

У подячному слові отець також підкреслив особливу радість від цього візиту, підкреслюючи таку численну присутність вірних на цій торжественній Архиєрейській Літургії.

Опісля Митрополит пригадав усім про невтомну молитву за військових та піст по вівторках у Львівській Архиєпархії, а відтак здійснив Чин освячення води та окроплення усіх вірних, що зібралися на спільну урочисту молитву з нагоди храмового празника.

Довідка: 13 вересня християни відзначають свято Положення Пояса Пресвятої Богородиці. Цьогоріч храмовий празник було перенесено на неділю, 18 вересня 2022 року.

Останні новини

24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...
Сьогодні на 74-му році життя упокоївся у Бозі митрофорний протоієрей Роман Мірчук, колишній віце-ректор Семінарії у Рудно. Тіло...