Медиків Львова та Львівщини запрошують на духовно-мистецьку програму до Кохавини

У суботу, 24 вересня, за участі єпископа-помічника Львівської Архиєпархії владики Володимира, відбудеться проща медичних працівників до чудотворної ікони Пресвятої Богородиці Кохавинського монастиря св. Герарда (Стрийський район, смт. Гніздичів, вул. Ярослава Мудрого, 4). Організатор: Референтура у справах душпастирства охорони здоров’я Львівської Архиєпархії УГКЦ.

У програмі: Архиєрейська Божественна Літургія, панахида за померлих медиків, культурна програма (духовні пісні та показ етно-костюмів)

Як зауважив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, проща – це найперше вихід зі свого будня. Кожне паломництво передбачає покинути місце свого перебування, щоб здобути щось більше. Тому кожній людині дуже важливо вийти зі свого буденного життя, щоби себе відновити, відійти на дистанцію і новими очима поглянути на буденну дійсність.

Архиєрей розповів, що при Львівській Архиєпархії працює Референтура у справах душпастирства охорони здоров’я, яка займається розвитком медичного капеланства по лікарнях Львова та Львівщини.

“Проща, яку організовує Реферантура Архиєпархії є одним з важливих її проектів, які покликані послужити безпосередньо медичним працівникам, з якими працюють наші капелани. Адже, безумовно, що душпастирської опіки потребують пацієнти лікарень, проте важливо пам’ятати, що медичне капеланство скероване також для служіння самим медичним працівникам, які, як і кожна людина, потребують духовної підтримки та віднови своїх ресурсів”,— сказав владика Володимир.

“Молитовно підтримую і благословляю цей задум нашої спільноти капеланів, а також запрошую на спільну молитву, зустріч і спілкування у Кохавині — у особливому Богородичному місці, на лоні живої природи. Це також гарна нагода відкрити для себе це особливе місце, яке дуже часто є ще незнаним у Львівському середовищі”,— запросив єпископ- помічник Львівської Архиєпархії.

А також розповів, що унікальність Кохавинського монастиря у величному соборі, який водночас називають собором ангелів. Там збереглися давні фрески, на яких зображено обличчя ангелів – це обличчя дітей, які колись там жили.

У коментарі для пресслужби Львівської Архиєпархії Референт у справах душпастирства охорони здоров’я Львівської Архиєпархії УГКЦ отець Тарас Гадомський розповів, що основний задум прощі – створити для медиків можливість знайти час для себе і Бога.

“Бо це святе місце, де можна подбати про своє духовне життя через святі тайни: сповідь і причастя, через спільну участь у Божественній Літургії. Щоденні рутинні обов’язки незавжди дають таку можливість.Це також можливість для медиків, які не є практикуючими християнами побачити хто така Церква і можливо глибше зрозуміти чому в їхній лікарні є каплиця і капелан”,— зазначив о. Тарас Гадомський.

І припустив, що можливо хтось прощу сприймає як чергову екскурсію. Але, — наголошує священник,— екскурсія у історичне місце на лоні живої природи – це тільки маленьке частинка того, що Церква приготувала для медичних працівників. Ми запрошуємо медиків на особисту зустріч з Богом і з Пресвятою Богородицею.

Усі бажаючі медичні працівники запрошені взяти участь у прощі

Також проща має загальне намірення – це молитва за всіх медичних працівників. А також медики заохочені молитися за своїх пацієнтів.

Впродовж дня медичні капелани будуть відкриті для сповіді і духовного спілкування. Важливо також пам’ятати про духовну складову, що лікар лікує ,а Бог зцілює.

Детальна інформація: о. Тарас Гадомський 0972614502

Останні новини

24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...
Сьогодні на 74-му році життя упокоївся у Бозі митрофорний протоієрей Роман Мірчук, колишній віце-ректор Семінарії у Рудно. Тіло...